Η αστυνομία, πέτυχε την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού από τουρίστες που πραγματοποιούσαν καλοκαιρινές διακοπές στη Χαλκιδική.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας ξεκίνησε από τον εντοπισμό ενός πολυτελούς αυτοκινήτου με πινακίδες Ρουμανίας, που εντοπίστηκε να οδηγεί 37χρονος σε περιοχή της Γερακινής.

Όπως αποκαλύφθηκε, η σπείρα έκανε 19 κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων, κατά το τελευταίο τρίμηνο, με τη συνολική τους αξία να προσεγγίζει τα 1,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες. Τα επτά εξ αυτών εντοπίστηκαν και επιστράφηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ενώ τα υπόλοιπα εκτιμάται ότι κατέληξαν στο εξωτερικό.

Ως μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται έξι άνδρες, όλοι υπήκοοι Σκοπίων εκ των οποίων οι τρεις συνελήφθησαν (ηλικίας 22, 24 και 37 ετών). Ταυτοποιήθηκαν ακόμη τα στοιχεία δύο ατόμων, 31 ετών, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο φερόμενος «εγκέφαλος», ενώ τα στοιχεία του έκτου δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά πρόκειται για συμπατριώτη τους.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου.