Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβιμσμού κατοίκων που έχουν αποκλειστεί από την κακοκαιρία «Daniel» στην Αγία Τριάδα της Καρδίτσας. Πιο συγκεκριμένα δύο τριμελείς ομάδες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών με δύο πνευστά πλωτά τύπου Zodiac επιχειρούν από χθες στην περιοχή και μέχρι και αυτή την ώρα έχουν απεγκλωβίσει 50 άτομα.

Με ελικόπτερα απεγκλωβίζουν γυναίκες και παιδιά

Σημειώνεται ότι από το μεσημέρι της Πέμπτης ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις διάσωσης από αέρος. Μάλιστα ήταν συγκλονιστική η προσπάθεια για να διασωθεί ένας πατέρας και το παιδί του, από ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής καθώς το σπίτι τους είχε καλυφθεί από νερό.

Προηγουμένως, άλλη επιχείρηση με ελικόπτερο Super Puma αφορούσε μια γυναίκα που ήταν μέσα στο νερό. Όπως φαίνεται στο ακόλουθο βίντεο, διασώστης κατέβηκε με το ειδικό σχοινί από το ελικόπτερο, προσέγγισε την γυναίκα, την έδεσε πάνω του και στη συνέχεια τους ανέβασαν και τους δύο στο Super Puma.

Σε άλλο βίντεο οι διασώστες απομάκρυναν με επιτυχία μια νεαρή σε ηλικία γυναίκα.

Εκτός από το Super Puma έρευνας και διάσωσης στην επιχείρηση διάσωσης θα χρησιμοποιηθούν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τέσσερα Βell της πυροσβεστικής ενώ θα συμμετέχουν ένα Bell και ένα Super Puma των Ενόπλων Δυνάμεων.