Το πρωί του Σαββάτου (9/9) ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία λόγω της κακοκαιρίας Daniel που κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά της «Θα μπούμε μέσα σε όλα τα σπίτια» είπε και τόνισε πως το πλημμυρικό πεδίο είναι μεγαλύτερο από 750.000 στρέμματα.

Μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Γιάννης Αρτοποιός τόνισε: «Βρισκόμαστε στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος, είναι στα 5-6 χιλιόμετρα από τον Παλαμά Καρδίτσας, σε μια γιγαντιαία επιχείρηση έκτασής περίπου 750.000 και πλέον στρεμμάτων. Είναι μία πού μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό και την ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό Σώμα και εκατοντάδες εθελοντές οι οποίοι συνδράμουν στις επιχειρήσεις μας, καθώς και η τοπική αυτοδιοίκηση της Θεσσαλίας είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή».

«Η επιχειρησιακή μας πραγματικότητα αφορά σε δύο μέτωπα, το ένα είναι περιμετρικά της Καρδίτσας και φτάνει στα σύνορα με το πρώτο χωριό των Τρικάλων και το άλλο μεγάλο κομμάτι που είναι αρκετά ανησυχητικό. Αυτό γιατί, παρόλο που έχουν κοπάσει τα καιρικά φαινόμενα, οι συνέπειες των έντονων και με μεγάλη διάρκεια καιρικών φαινομένων, έχουμε μεγάλες δυσκολίες με τον Πηνειό στη Λάρισα. Όλη τη νύχτα οι Πυροσβέστες μας ήταν με σωσίβιες λέμβους, σε περιοχές για παράδειγμα στη Γιάννουλη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τους αγνοούμενους και τους εγκλωβισμένους, ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε πως, «επίσημα καταγεγραμμένα υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στα χωριά γύρω από την Καρδίτσα, από τον Παλαμά και προς τα Τρίκαλα. Δεν είναι αγνοούμενοι είναι εγκλωβισμένοι, η επίσημη καταγραφή για αγνοούμενους είναι 6. Από την αρχή της κακοκαιρίας έχουν γίνε περισσότερες από 2.850 διασώσεις πολιτών και έχουμε λάβει παραπάνω από 7.800 κλήσεις για συμβάντα. Οι νεκροί έως τώρα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι 10. Θα μπούμε σε όλα σπίτια και θα ανοίξουμε όλες τις πόρτες, είτε έχουν αναζητηθεί είτε όχι, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές».

«Ο Πηνειός βρίσκεται σε ένα οριακό σημείο»
«Στο κέντρο της Λάρισας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ωστόσο περιμετρικά τα νερά έχουν φτάσει 2-2,5 μέτρα. Ο Πηνειός βρίσκεται σε ένα οριακό σημείο. Οι παρεκκλίσεις είναι στις στροφές του ποταμού και εκεί περιμέναμε το πρόβλημα, παρακολουθούμε και την ορμή στην κοίτη του ποταμού και η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς, είναι τεράστιο το πεδίο επιχειρήσεων.

Είναι μία συνεχής πάλη αυτό. Ο θεσσαλικός κάμπος είναι μία απέραντη λιμνοθάλασσα. Υπάρχουν σημεία τα οποία είναι προσβάσιμα για παράδειγμα ο Παλαμάς. Από τη βόρεια πλευρά της πόλης, στον Βλοχό , δεν έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα. Ασχολούμαστε μόνο με τις διασώσεις αυτή τη στιγμή, θα φτάσουμε σε όλους και θα σταθούμε δίπλα τους. Δεν υπήρχε ζήτημα διεθνούς βοήθειας, έχουμε όλα τα μέσα και εναέρια. Ό,τι υπήρχε διαθέσιμο το χρησιμοποιήσαμε» είπε κλείνοντας.