Μια απίστευτη περιπέτεια βίωσαν οι 731 επιβάτες του «Fast Ferries Andros», που έδεσε στο λιμάνι της Ραφήνας μετά από 18 ώρες.

Το πλοίο βρισκόταν από το πρωί στο αγκυροβόλιο της Ραφήνας για πολλές ώρες, προκαλώντας έντονο εκνευρισμό και οργή στους επιβάτες, ενώ ανάμεσά τους υπήρχαν ηλικιωμένοι, παιδιά και άτομα με προβλήματα υγείας.

Το περιστατικό ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, όταν έμπλεξαν οι άγκυρες δύο επιβατηγών πλοίων. Στις 7:30, ήταν προγραμματισμένο να φύγει το Ε/Γ-Ο/Γ Fast Ferries Andros για να εκτελέσει το δρομολόγιο Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος. Ωστόσο, λόγω της έντασης των ανέμων, η καδένα της άγκυρας του πλοίου έμπλεξε με την αριστερή καδένα της άγκυρας του Ε/Γ-Ο/Γ Αικατερίνη Π το οποίο ήταν δεμένο στον ντόκο και βρισκόταν στη διαδικασία επιβίβασης και είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για τις 08.05 για Τήνο-Μύκονο-Νάξο. Ανάμεσα στα δύο πλοία υπήρξε και επακούμβηση. Στο σημείο στήθηκε επιχείρηση, όπου ειδικό συνεργείο χρειάστηκε σχεδόν τέσσερις ώρες για να κόψει τις άγκυρες που είχαν τυλίξει τη μία από τις δύο προπέλες. Εν μέσω ανέμων εντάσεως 7 μποφόρ, το πλοίο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι με ασφάλεια από τρία ρυμουλκά.

Οι αναχωρήσεις των «Superferry» και «Αικατερίνη Π.», θα γίνουν σήμερα από το Λαύριο, ενώ από τη Ραφήνα θα φύγει μόνο το «Superexpress».