Η μάχη των δημοτικών εκλογών ξεκίνησε και οι ευχές για καλή επιτυχία δίνουν και παίρνουν. Εννέα και μία επικοινωνιακές συμβουλές, λίγες ημέρες πριν από την ημέρα των εκλογών, για όλους εσάς τους αυτοδιοικητικούς συμβούλους, που θα σας βοηθήσουν να νικήσετε.

Σε λίγο θα μιλήσει η κάλπη και εσείς θα πρέπει, από σήμερα κιόλας, να πείσετε τους πολίτες να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο με το οποίο «κατεβαίνετε» και να δώσουν τον πολύτιμο σταυρό στο όνομά σας.

Στην τελική ευθεία για την κάλπη, συγκεντρώσαμε κάποιους απλούς και έξυπνους τρόπους για να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε σωστά τον προεκλογικό χρόνο που απέμεινε.

Γιατί ποτέ δεν είναι αργά για να εκλεγείς.

1.      Γνωστοποιήστε για άλλη μία φορά την υποψηφιότητά σας στο στενό οικογενειακό περιβάλλον σας, στους φίλους σας, στους γνωστούς αλλά και στο επαγγελματικό σας περιβάλλον.

2.      Κυκλοφορήστε σε όσο το δυνατόν περισσότερες εκδηλώσεις γίνονται στο δήμο σας, για να σας γνωρίσουν από κοντά οι ψηφοφόροι. Μη λυπάστε τις κάρτες και τα έντυπα τα οποία έχετε τυπώσει, μοιράστε τα αφειδώς. Αυτά θα σας φέρουν ψήφους.

3.      Ανεβάστε καθημερινά στα social media τις δράσεις του υποψήφιου συνδυασμού αλλά και τις προσωπικές σας. Με φωτογραφίες ή ακόμη και με βίντεο.

4.      Στείλτε μηνύματα με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας μέσα από σταθερά και κινητά τηλέφωνα, αλλά και μέσα από τα social media.

5.      Στείλτε το προσωπικό σας μήνυμα-αφήγημα 30-50 λέξεων, γιατί ζητάτε την ψήφο των πολιτών. Πρέπει να ξέρουν. Γιατί να ψηφίσουν εσάς και όχι κάποιον άλλον.

6.      Κάντε μικρά βίντεο με θέματα που αφορούν τους πολίτες και δώστε τις δικές σας προτάσεις – παράδειγμα ένας βρόμικος κάδος, όταν είστε στην αντιπολίτευση ή κάτι παρεμφερές.

7.      Ενεργοποιήστε τους λεγόμενους πυρήνες που έχετε, είτε μέσα από τα social media, είτε μέσα από το συγγενικό σας περιβάλλον, είτε ακόμη και μέσα από τα καφενεία.

8.      Τις τελευταίες ημέρες των εκλογών, κάντε επισκέψεις σε σπίτια που δεν είστε σίγουροι αν θα σας ψηφίσουν. Τους είχατε κατατάξει στους αναποφάσιστους. Αν καταφέρετε να κερδίσετε μία ψήφο από αυτές στις οικογένειες, τότε η εκλογή σας είναι σίγουρη.

9.      Την ημέρα των εκλογών, βοηθήστε όσους έχουν αδυναμία να πάνε στην κάλπη. Και φυσικά, βάλτε δικό σας εκλογικό αντιπρόσωπο. Παίζονται πολλά με τα ψηφοδέλτια τα ασταύρωτα ή με λιγότερους σταυρούς.

+1. Λόγω του μεγάλου «μήκους» των ψηφοδελτίων, με πολλά ονόματα, πολλοί ψηφοφόροι θα προτιμήσουν –για ευκολία– να έχουν στην τσέπη τους σταυρωμένο το ψηφοδέλτιο της επιλογής τους. Χρησιμοποιήστε έξυπνες τεχνικές για να πάρουν το δικό σας «σταυρωμένο» ψηφοδέλτιο, χωρίς φυσικά να τους προσβάλλετε.

 

του Θανάση Παπαμιχαήλ

Επικοινωνιολόγος-συγγραφέας Οδηγών Πολιτικής Αυτοβελτίωσης (Σ.Ο.Π.Α.)

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο