Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, Χρήστος Τριαντόπουλος, σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα υπουργεία, την Περιφέρεια, τους δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ανέφερε ότι το πλαίσιο της κρατικής αρωγής έχει τεθεί άμεσα σε εφαρμογή στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πρωτοφανείς και καταστροφικές πλημμύρες κυρίως στη Θεσσαλία και υλοποιείται.

Στη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία υλοποίησης του πλαισίου κρατικής αρωγής και στήριξης των πληγέντων στη Θεσσαλία, διαβεβαίωσε πως «όλοι μαζί, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με γοργούς και ταχείς ρυθμούς».

Ο κ. Τριαντόπουλος, σημείωσε, ότι η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr έχει ήδη ανοίξει για τις περιοχές και τους νομούς της Μαγνησίας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας και μέχρι την Τετάρτη θα έχει ανοίξει για τις περιοχές της Φθιώτιδας και της Λάρισας, ενώ μέχρι την Παρασκευή για τις επόμενες περιοχές.

Ο ίδιος, είπε ακόμα ότι έχουν γίνει πάνω από 3000 αυτοψίες και καταγραφές από τα κλιμάκια της Κρατικής Αρωγής και ότι 80 συνεργεία στο πεδίο σε συνεργασία με Δήμους και ΤΕΕ.

Συστάθηκαν ήδη 40 επιτροπές κρατικής αρωγής σε συνεργασία με την Περιφέρεια για να χορηγηθεί η επιχορήγηση προς τις επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, η οποία φτάνει στο 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς.