Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον διάδρομο της πολυκατοικίας σκότωσε, την 42χρονη πρώην σύζυγό του ο 38χρονος αστυνομικός, δευτερόλεπτα προτού στρέψει το κυνηγητικό όπλο στο κεφάλι του και δώσει τέλος στη ζωή του, με τους πυροβολισμούς να ακούγονται σχεδόν σε όλη τη γειτονιά της οδού Κομνηνών, στην περιοχή της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη.

Ο αστυνομικός φαίνεται πως περίμενε να φύγουν για το σχολείο τα δύο παιδιά τους, 12 και 14 ετών, και μόλις τα αγόρια μπήκαν στο σχολικό λεωφορείο τότε ανέβηκε στην πολυκατοικία και σκότωσε τη σύζυγό του.

Ο δράστης, δεν μπήκε μέσα στο διαμέρισμα αλλά φέρεται ότι δολοφόνησε την 42χρονη στον κοινόχρηστο διάδρομο του 6ου ορόφου, με τα αίματα να φτάνουν έως και τον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας και τους ενοίκους να καλούν έντρομοι το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και να αναφέρουν ότι άκουσαν πυροβολισμούς.

Όταν οι αστυνομικοί ανέβηκαν στον 6ο όροφο, έξω από το διαμέρισμα όπου εκτυλίχθηκε το έγκλημα και η αυτοκτονία, αντίκρισαν το θύμα και τον δράστη πεσμένους στο έδαφος και μέσα σε λίμνη αίματος. Η 42χρονη φέρεται να πυροβολήθηκε κοντά στην εξώπορτα του διαμερίσματος και δεν πρόλαβε να αντιδράσει όταν αντίκρισε οπλισμένο τον πρώην σύζυγό της. Άγνωστο παραμένει, για την ώρα, αν προηγήθηκε κάποιος καβγάς ανάμεσά τους.

Βάσει της Ελληνικής Αστυνομίας, το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει καμία αστυνομική υπηρεσία για ενδοοικογενειακό πρόβλημα, ούτε υπήρχε κάποια καταγγελία από την πλευρά της γυναίκας για απειλές ή βίαιη συμπεριφορά.

Το 2023, το ζευγάρι χώρισε με συναινετικό διαζύγιο, με το οποίο ρυθμίστηκαν οι μέρες και ώρες που θα βλέπει τα παιδιά.

Ο αστυνομικός Λ. Μ. υπηρετούσε στο τμήμα της Υ.Τ.Ε.Β.Ε. (Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος), ενώ του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο. Η τοποθέτησή του σε υπηρεσία γραφείου οφείλεται σε πρόβλημα τενοντίτιδας που αντιμετώπιζε.

Η καραμπίνα (κυνηγετικό όπλο) με την οποία τελέστηκαν το έγκλημα και η αυτοκτονία βρισκόταν νομίμως στην κατοχή του αστυνομικού.

Τα παιδιά την ώρα του φονικού, περίπου στις 08.15, βρίσκονταν στο σχολείο και δεν γνώριζαν ότι οι γονείς τους ήταν νεκροί. Ειδικοί ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στο σχολείο που φοιτούν τα δύο ανήλικα παιδιά για να αναλάβουν τη στήριξή τους.

Φίλος της οικογένειας του δράστη – αυτόχειρα, ανέφερε ότι ο 38χρονος δεν μπορούσε να ξεπεράσει τον χωρισμό του από το θύμα και είχε αναφέρει στην οικογένειά του ότι ήθελε να σκοτώσει την 42χρονη γυναίκα. Το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε, σύμφωνα πάντα με φίλους της οικογένειας, ήταν του πατέρα του και το πήρε με την πρόφαση ότι ήθελε να το καθαρίσει και να το συντηρήσει.

«Υπήρχαν προβλήματα, η γυναίκα του τον έδιωξε από το σπίτι και πριν λίγους μήνες πήραν συναινετικο διαζυγιο. Περνούσε και έπαιρνε τα παιδιά, τον βλέπαμε και ρωτούσαμε τι θα κάνει στη ζωή του. Την αγαπούσε την κοπέλα τρομερά και της έλεγε να ξανά φτιάξουν τη ζωή τους και να ξανά παντρευτούν για τα παιδιά. Εκείνη επέμενε και του έλεγε ”δε σε θέλω”», ανέφερε φίλος της οικογένειας του δράστη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η άτυχη γυναίκα ήταν αυτή που κατέβηκε με τα δυο παιδιά σήμερα το πρωί από το σπίτι και τα έβαλε στο σχολικό, ενώ ο δράστης ανέβηκε μετά στο διαμέρισμα με την καραμπίνα του πατέρα του. «Έμενε στο πατρικό του και έφυγε νωρίς το πρωί χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι. Την καραμπίνα την πήρε από εχθές λέγοντας ότι θέλει να την καθαρίσει. Στον πατέρα του έλεγε “εγώ θα την σκοτώσω”, είχε φτάσει σε μια απόγνωση το παιδί, την αγαπούσε και ήταν τρελά ερωτευμένος. Δεν είχε γνωρίσει άλλη γυναίκα. Εμείς του λέγαμε να κάνει τη ζωή του», σημείωσε.

«Όταν χώρισαν η γυναίκα του είπε να έρθει να πάρει τα ρούχα του και τα έβγαλε έξω από την πόρτα σε νάιλον σακούλες και σε τσάντες. Ήρθαν με τον πατέρα του και τα πήραν. Η μητέρα του ήρθε νωρίτερα σήμερα στο σπίτι και λιποθύμησε», ανέφερε ο οικογενειακό φίλος.