Τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά την άφιξή του μέσα στη νύχτα στη Ρωσία για συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τον καλωσόρισε μια μπάντα του ρωσικού στρατού.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης με τη πολυμελή συνοδεία του περπάτησε προς το κτίριο του σταθμού. Από τη ρωσική πλευρά τον περίμενε ο Αλεξάντερ Κοζλόφ, επικεφαλής του υπουργείου Φυσικών Πόρων και πρόεδρος της διακυβερνητικής επιτροπής για τη συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα.

Μετά την τελετή υποδοχής ακολούθησαν συνομιλίες μεταξύ του Κιμ και του κυβερνήτη της ρωσικής επαρχίας. Οι συνομιλίες αφορούν τη συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του Κιμ με τη συμμετοχή του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Δεν είναι γνωστό, για την ώρα πού θα γίνουν οι συνομιλίες των δύο πλευρών. Το BBC αναφέρει ότι πιθανόν θα γίνουν σε ένα κοσμοδρόμιο που βρίσκεται στην περιοχή και είναι ένα από τα «αγαπημένα» έργα του προέδρου Πούτιν.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι δύο πλευρές θα συζητήσουν και τη συνεργασία σε στρατιωτικά ζητήματα, με τη Βόρεια Κορέα να προμηθεύει τη Μόσχα με πυραύλους και άλλα όπλα που τόσο πολύ χρειάζεται η Ρωσία για τον πόλεμο με την Ουκρανία, σε αντάλλαγμα για τεχνογνωσία, όπλα αλλά και τρόφιμα.