Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, είπε ομόφωνα «Όχι» στη διάθεση δημοσίου χώρου για εκλογικά περίπτερα για τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη ενόψει των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Ακόμη, στον συνδυασμό δεν θα δοθεί η δυνατότητα δωρεάν προβολής στα διαφημιστικά πλαίσια στις στάσεις των περιπτέρων.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ελήφθη δια περιφοράς και με ομόθυμη στήριξη όλων των παρατάξεων.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, πέρα από ιδεολογίες και παρατάξεις λέει σταθερά «όχι» στη ρητορική του μίσους και στην προπαγάνδα των ναζί. Η Αθήνα είναι η πόλη της Δημοκρατίας και δεν χωράει τον φασισμό. Η λαϊκή ετυμηγορία θα το επιβεβαιώσει σύντομα», ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Θα βρισκόμαστε σθεναρά απέναντι σε κάθε προσπάθεια στρέβλωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η Χρυσή Αυγή έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών και πλησιάζει η ώρα της οριστικής καταδίκης και από τη δικαιοσύνη. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων θα είναι πάντοτε ανάχωμα σε κάθε φασιστικό μόρφωμα», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων, Βασίλης Κορομάντζος.

Αντίστοιχη διαδικασία για την απαγόρευση δωρεάν προβολής και χρήσης κοινόχρηστου χώρου είχε ακολουθηθεί και στις δημοτικές εκλογές του 2019.