Η χθεσινή γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη, όπου αστυνομικός σκότωσε την πρώην σύζυγό του στην Καλαμαριά και στη συνέχεια αυτοκτόνησε έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Τραγικές φιγούρες τα δύο παιδιά του ζευγαριού, δύο αγόρια ηλικίας 12 και 14 ετών, τα οποία την ώρα του εγκλήματος βρίσκονταν στο σχολείο. Από την πρώτη στιγμή, παιδοψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. έσπευσαν δίπλα στα παιδιά ώστε να αντιμετωπίσουν το σοκ.

Σύμφωνα με πληροφοίες τα παιδιά βρίσκονται μαζί με τους γονείς της μητέρας τους, ενώ στη συνέχεια εισαγγελέας ανηλίκων θα αποφασίσει για το πού θα αποδοθεί η κηδεμονία τους αλλά και το αν χρειαστεί να φιλοξενηθούν σε κάποια δομή ψυχολογικής υποστήριξης.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι τα δύο αγόρια πηγαίνουν σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, τα παραλαμβάνει σχολικό και χθες το πρωί φέρεται να τα κατέβασε η μητέρα τους.

Φίλος της οικογένειας του αστυνομικού υποστήριξε ότι ο 38χρονος είχε στήσει καρτέρι στην 42χρονη. Ο άνδρας φέρεται να είχε φύγει από το πατρικό του, όπου διέμενε μετά το διαζύγιο, από τα ξημερώματα, 3:30 με 4 το πρωί, περιμένοντας πότε θα φύγουν τα παιδιά από το σπίτι και να προχωρήσει στο έγκλημα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη γυναικοκτονία στη Καλαμαριά
Το έγκλημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, όταν ο 38χρονος αστυνομικός πυροβόλησε την 42χρονη πρώην σύζυγό του στον διάδρομο έξω από το διαμέρισμά της και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Πρωινές ώρες σήμερα (12-09-2023) αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μετέβησαν άμεσα στην περιοχή της Καλαμαριάς έπειτα από κλήση στο Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης σχετικά με πυροβολισμούς από προερχόμενους από το εσωτερικό πολυκατοικίας.

Κατά την άφιξη των αστυνομικών βρέθηκε νεκρή στο διάδρομο έξωθεν της εισόδου του διαμερίσματός της, 42χρονη ημεδαπή, ενώ πλησίον της εντοπίστηκε επίσης νεκρός, ο 38χρονος ημεδαπός πρώην σύζυγός της.

Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, στο προαναφερόμενο σημείο, ο 38χρονος έβαλε με κυνηγετικό όπλο σε βάρος της 42χρονης τραυματίζοντάς τη θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και Ιατροδικαστής του Α.Π.Θ., ενώ Ψυχολόγοι του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης συνέδραμαν παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη στα ανήλικα τέκνα τους.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.