Οι Ελληνικές Αρχές έχουν εξαπλώσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών που εκτέλεσαν τους 6 Τούρκους μαφιόζους στη Λούτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα 6 θύματα είναι μέλη της αποκαλούμενης μαφίας των «Ντάλτον», του Τούρκου αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο αρχιμαφιόζος φυγάς φέρεται να ζει στο Ρίμινι της Ιταλίας, ενώ είναι ο ιδρυτής γραφείου δολοφόνων στην Κωνσταντινούπολη.

Τα μέλη της μαφίας εκτελούν συμβόλαια θανάτου και δραστηριοποιούνται στην διακίνηση ναρκωτικών ενώ στις αρχές του Αυγούστου, φέρεται να εκτέλεσαν δύο αντιπάλους σε διαμέρισμα Airbnb στο Σατονέ στις Γαλλικές Άλπεις. Κάποιοι από τους εκτελεστές ενδέχεται να είναι ανάμεσα στα θύματα του μακελειού στη Λούτσα.

Τα θύματα ήρθαν στην Ελλάδα για να κρυφτούν
Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ, τα θύματα ήρθαν στην χώρα μας για να προφυλαχθούν και βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο καθώς μαίνεται πόλεμος με αντίπαλη μαφία. Οι δράστες τους εντόπισαν και τους «γάζωσαν», κάνοντας επίδειξη ισχύος, πυροβολώντας τους τουλάχιστον 60 φορές.

Τα όπλα που χρησιμοποίησαν είναι 3 διαφορετικά πιστόλια των 9ΜΜ, ή μετασκευασμένο πιστόλι που πυροβολεί κατά ριπάς. Αφού «γάζωσαν» τα θύματα, έδωσαν και τις χαριστικές βολές.

Στο «παλμαρέ» των «Ντάλτον» βρίσκονται οι δολοφονίες ηγετικών στελεχών της φατρίας του «Σκάλιαρι» της μαφίας του Μαυροβουνίου, που ήταν σε αντιπαλότητα με την φατρία «Καβάτσκι», μέλη της οποίας είχαν εντοπιστεί και στη χώρα μας το 2020, σε Βάρη και Κέρκυρα.

Το αυτοκίνητο με τις γερμανικές πινακίδες και τα δύο κρησφύγετα σε Π. Φάληρο και Λούτσα
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν τα έξι θύματα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι κλεμμένο τελικά, και φέρει νόμιμες γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας ενώ ανήκει σε Γερμανό υπήκοο. Η διέλευση του αυτοκινήτου με τους έξι επιβάτες καταγράφηκε χρονικά τον περασμένο Αύγουστο μετά τις δολοφονίες στις Γαλλικές Άλπεις, στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε χθες το σπίτι που διέμεναν τα θύματα, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Λούτσας. Πρόκειται για ένα ενοικιαζόμενο κατάλυμα τύπου βραχυχρόνιας μίσθωσης βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, μόλις 5 λεπτά από το σημείο όπου τους εκτέλεσαν (Αρίωνος και Ακροπόλεως). Οι αρχές έκαναν φύλλο και φτερό το συγκεκριμένο σπίτι, αναζητώντας στοιχεία.

Οι Τούρκοι αρχικά διέμεναν σε σπίτι στο Παλιό Φάληρο και ύστερα μετακόμισαν στο διαμέρισμα Airbnb στη Λούτσα. Μέσα στο όχημα βρέθηκε ρουχισμός και βαλίτσες, που δείχνει ότι είχαν σκοπό να διαφύγουν από την Ελλάδα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες είχαν κάποια εσωτερική πληροφόρηση για την μετακίνηση των στόχων.

Τα τέσσερα από τα θύματα -ηλικίας από 25 έως 28 ετών- .βρέθηκαν δολοφονημένα μέσα στο αυτοκίνητο. Ο ο 26χρονος οδηγός βγήκε από το ΙΧ προσπαθώντας να αποφύγει τα πυρά όπως και ένας από τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων. Ο 26χρονος οδηγός είναι ο μοναδικός σεσημασμένος για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα το 2020.

Συνελήφθη Τούρκος στο «Ελ. Βενιζέλος»
Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ συνέλαβαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έναν 32χρονο Τούρκο, με δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας και 4 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm. Διεξάγονται έρευνες για το αν ο συλληφθείς έχει σχέση με το μακελειό στη Λούτσα. Ο Τούρκος θα ταξίδευε για Μυτιλήνη όπου και κατοικεί ενώ τηρεί αρνητική στάση σχετικά με το αν εμπλέκεται στην υπόθεση.

Αυτόπτες μάρτυρες του μακελειού στη Λούτσα, έδωσαν περιγραφές των δραστών και των οχημάτων που βρέθηκαν στο σημείο. Έξι κινητά τηλέφωνα, στα οποία φαίνονταν τουρκικά μηνύματα, αλλά ήταν κλειδωμένα βρέθηκαν στη κατοχή των θυμάτων και μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.