Οι κάτοικοι των χωριών που βρίσκονται κοντά στη λίμνη Κάρλα στη Θεσσαλία βρίσκονται σε κατάσταση πανικού.

Η στάθμη της έχει ανέβει επικίνδυνα μετά την κακοκαιρία Daniel και η ανησυχία για το τι μπορεί να συμβεί είναι έντονη.

Λίγο πριν τις 20:00 την Πέμπτη (14/9) εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους έξι χωριών.

Πιο συγκεκριμένα μήνυμα εστάλη στα Κανάλια Μαγνησίας, στο Ριζόμυλο, στο Στεφανοβίκειο, στη Σωτήριο, στη Νίκη και στο Αχίλλειο.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως μπορεί στην περιοχή να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα καθώς η λίμνη Κάρλα μετά την ισχυρή νεροπομπή ανέκτησε τον όγκο της και κινδυνεύει με υπερχείλιση.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην περιοχή
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα ανακοίνωσε ότι, λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων αποφάσισε να διακόψει προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στα ακόλουθα σημεία:

  • Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τα όρια του Νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του Νομού Λάρισας.
  • Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στα Κανάλια Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τέλος του φράγματος.

Αγώνας δρόμου για την επαναλειτουργία της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα, γίνεται αγώνας δρόμου για την επαναλειτουργία της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, εκτιμάται ότι το πρωί του Σαββάτου θα δοθεί το τμήμα από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και την Κυριακή αντίστροφα με μία λωρίδα καθόδου.

Κανονικά πάντως διεξάγεται η κυκλοφορία στις βασικές οδικές αρτηρίες μεταξύ Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων. Χθες το απόγευμα άνοιξε και ο δρόμος Λάρισας – Γιάννουλης.

Στον Βόλο, παραμένουν χωρίς πόσιμο νερό, χιλιάδες κάτοικοι.