Δεν σταματούν οι εξελίξεις στην υπόθεση του μακελειού στη Λούτσα, με θύματα 6 Τούρκους μαφιόζους, γνωστούς και ως «Ντάλτον».

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ο 32χρονος Τούρκος που συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» και φέρεται πως είναι ο άνθρωπος που «κάρφωσε» τους συμπατριώτες του βρισκόταν ο ίδιος στο κάθισμα του οδηγού του μπλε Focus, το οποίο οδήγησε στο σημείο του μακελειού, στη Λούτσα.

Ο 32χρονος Suleyman D. συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Αθήνας δύο ώρες μετά την αιματοχυσία και ταυτοποιήθηκε εργαστηριακά μέσω DNA και αποτυπωμάτων, καθώς και από βίντεο που έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας του σπιτιού όπου διέμεναν τα θύματα.

Γκιουλενιστής ο 32χρονος συλληφθείς
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ο 32χρονος φέρεται να είναι αυτός που έστειλε SMS σε κάποιο από τα θύματα, γράφοντας ότι έχει «προδοθεί η τοποθεσία τους και πρέπει να φύγουν γιατί θα τους σκοτώσουν», οδηγώντας τους σε παγίδα θανάτου, με πρόφαση ότι θα τους μετέφερε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να φύγουν από την Ελλάδα. Σύμφωνα με ΜΜΕ της γείτονος, ο 32χρονος ήταν πρώην στέλεχος της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Τουρκίας και είχε διαγραφεί ως γκιουλενιστής. Υπό τον φόβο της σύλληψής του, είχε βρει καταφύγιο στη Λέσβο.

Το «ταξίδι» του θανάτου
Ο 32χρονος είχε προμηθεύσει στα θύματα τις πλαστές γαλλικές ταυτότητες ώστε να τους πείσει πως θα πήγαιναν στο αεροδρόμιο. Μόλις πήγε στο οίκημα των θυμάτων στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στη Λούτσα, τους είπε πως πρέπει να πάνε επειγόντως στο «Ελ. Βενιζέλος» γιατί η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο. Με το πρόσχημα πως εκείνος γνώριζε τη διαδρομή, έκατσε πίσω από το τιμόνι του Ford.

Για τον λόγο αυτόν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα 6 θύματα έφυγαν βιαστικά, παίρνοντας ελάχιστα πράγματα μαζί τους. Στο μπλε Focus οδηγός ήταν ο 32χρονος Suleyman D., πέντε από τα θύματα έκατσαν στο πίσω κάθισμα και ένας στη θέση του συνοδηγού.

Ο οδηγός της μηχανής ήταν το δεύτερο «καρφί»
Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι υπήρχε και δεύτερο «καρφί» που βοηθούσε τους εκτελεστές και τον οποίο γνώριζαν τα θύματα. Εικάζεται πως το δεύτερο άτομο βρισκόταν και εκείνο στο οίκημα όπου διέμεναν και ότι έφυγαν όλοι μαζί με προορισμό το αεροδρόμιο. Οι αστυνομικοί θεωρούν πως το δεύτερο άτομο που πρόδωσε τους 6 Τούρκους ήταν ο οδηγός της μηχανής που προπορευόταν του αυτοκινήτου των θυμάτων και ακολουθούσε το μαύρο τζιπ των εκτελεστών.

 

Μόλις ο 32χρονος Τούρκος «οδηγός» τούς πήγε στο σημείο του αδιέξοδου δρόμου, αστραπιαία βγήκε έξω από το όχημα, και τότε οι εκτελεστές τούς «γάζωσαν» με πάνω από 60 σφαίρες. Ενδέχεται ο οδηγός της μηχανής και οι επιβάτες του μαύρου τζιπ να είχαν στην κατοχή τους κάποια από τα τουλάχιστον 4 όπλα με τα οποία πυροβόλησαν τα θύματα.

Ο 32χρονος Τούρκος πρόλαβε να διαγράψει όλα τα αρχεία από το κινητό
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε πάντως τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Μετά τη σύλληψη του 32χρονου Τούρκου στο αεροδρόμιο, ο οποίος είχε στην κατοχή του 4 φυσίγγια των 9 mm και δύο πλαστές πορτογαλικές ταυτότητες, οι αστυνομικοί έστειλαν το κινητό του τηλέφωνο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Παρόλο που «ξεκλειδώθηκε» το κινητό, διαπιστώθηκε πως ο 32χρονος είχε διαγράψει με μη ανακτήσιμο τρόπο όλα τα αρχεία! Μέχρι αυτή την ώρα ο συλληφθείς τηρεί σιγή ιχθύος, χωρίς να απαντά στις ερωτήσεις των αστυνομικών.

Χρήσιμα όμως θα φανούν τα έξι κινητά τηλέφωνα που εντοπίστηκαν στην κατοχή των θυμάτων, τα οποία «ξεκλειδώθηκαν» και δείχνουν επικοινωνίες των θυμάτων με διάφορους μαφιόζους, αλλά και τον 32χρονο Τούρκο που τους πρόδωσε.

Οι κάμερες από το οίκημα των θυμάτων έχουν επίσης καταγράψει σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη των ερευνών, καθώς φαίνονται τα άτομα που προσέγγισαν και μπήκαν εντός του χώρου έως ότου μετέβησαν στο σημείο της αιματηρής ενέδρας.