Οι συνυποψήφιοι του Στέφανου Κασσελάκη, καταδίκασαν τα σχόλια που δέχθηκε σήμερα από τον Αλέξη Κούγια.

Οι δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου αφορούσαν στην προσωπική ζωή του κ. Κασσελάκη και προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων, αλλά και υποστήριξης, στο πρόσωπο του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Έφη Αχτσιογλου είχε στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος κατά των ομοφοβικών επιθέσεων που δέχεται κατά καιρούς. Την ίδια δήλωση επανάφερε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τότε, είχε σημειώσει κατά την διάρκεια της ομιλίας της πως «να ξέρουν καλά εκεί έξω ότι τα ομοφοβικά παραληρήματα που εκτόξευσαν κατά του συνυποψήφιου μας, δεν θα βρουν μόνο την χλεύη μας θα μας βρουν όλους μπροστά σαν ένα σώμα».

Ο Νίκος Παππάς, σε ανάρτηση του παραπέμπει στις δηλώσεις του ποινικολόγου και αναφέρει: «Εδώ έχουμε ένα παράδειγμα χυδαίας επίθεσης. Είμαστε όλοι και όλες απέναντι».

Ο Ευκλείδης Τσακαλωτος, με τη σειρά του, σε μακροσκελή ανάρτηση του, τονίζει πως «η προάσπιση των δικαιωμάτων είναι υπόθεση όλων μας» και συνεχίζει «να που η τοξικότητα, η βαρβαρότητα, η χυδαιότητα, που ευδοκιμεί -δυστυχώς- στον δημόσιο λόγο, ξαναχτύπησε».

Ο επικεφαλής της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς, τέτοιου είδους επιθέσεις, επηρεασμένες κι από το περιβάλλον των social media, έγιναν και εναντίον άλλων υποψηφίων στην προεκλογική περίοδο.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταδικάζει οποιαδήποτε παραβίαση δικαιώματος, ταυτότητας, θέσης, φύλου ή οτιδήποτε άλλο. Αυτή είναι η ταυτότητά μας».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αλέξης Κούγιας είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του για τον Στέφανο Κασσελάκη:

«Τον κ. Κασσελάκη πώς θα τον αποκαλούν οι συνάδελφοί του, η Στέφανος ή ο Στέφανος; Ο κ. Κασσελάκης είναι ο σύζυγος ή η σύζυγος; Εμείς που συμμετέχουμε στη ζωή κανονικά και με νύχια και με δόντια κάναμε κάτι, έχουμε και παιδιά αγόρια και κορίτσια και θέλουμε να είναι ευτυχισμένα, όχι μπερδεμένα».