Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, συνάντησε το πρωί, τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, που κρατείται στις φυλακές Δυρραχίου για περισσότερους από τέσσερις μήνες.

H συνάντηση έγινε παρουσία της πρέσβεώς μας στην Αλβανία, Κωνσταντίνας Καμίτση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε ότι «για την Ελλάδα η υπόθεση αυτή ήταν εξαρχής και παραμένει εξαιρετικά σοβαρή».

Ο ίδιος, σημείωσε μετά το τέλος της συνάντησης, ότι «η παράταση της σημερινής κατάστασης σκιάζει σοβαρά τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας.

«Ο σεβασμός των αρχών του κράτους δικαίου και των πολιτικών δικαιωμάτων αποτελούν κομβικές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Η θέση της Ελλάδας είναι ότι στην περίπτωση του κ. Μπελέρη δεν λαμβάνονται υπόψη οι αρχές του κράτους δικαίου, του τεκμηρίου της αθωότητας και του σεβασμού των πολιτικών δικαιωμάτων», ανέφερε.

Ο υπουργός επισήμανε ακόμη: «Η αλβανική πλευρά οφείλει άμεσα να επιτρέψει την ορκωμοσία του κ. Μπελέρη ωςδημάρχου, σεβόμενη την ετυμηγορία των πολιτών στις πρόσφατες εκλογές. Η παράταση της σημερινής κατάστασης σκιάζει σοβαρά τις διμερείς μας σχέσεις και δεν συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».