Για την απόφασή του να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αττικής με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού, τις θέσεις του και τους στόχους του μιλά στο «Π» ο Πάνος Αβραμόπουλος, διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός και συγγραφέας.

Γιατί επιλέξατε την Περιφέρεια Αττικής για να πολιτευθείτε, και ειδικότερα τον Γιάννη Σγουρό;

Η Αυτοδιοίκηση αποτέλεσε στην ελληνική διαχρονία έναν από τους δημιουργικότερους κοινωνικούς χώρους του Ελληνισμού. Και με γοήτευε πάντα η δραστηριοποίηση σε αυτήν.

Παράλληλα, ο αθηναϊκός λαός με ανέδειξε δύο φορές εκλέξιμο δημοτικό σύμβουλο Αθηναίων, αλλά ατυχώς απώλεσα την έδρα μου στον β’ γύρο των εκλογών.

Επέλεξα τον κ. Γιάννη Σγουρό, γιατί από όποια έπαλξη τού εμπιστεύτηκαν η Πολιτεία και οι πολίτες παρήγε ένα απτό και πολυμερές έργο, ενώ διακρινόταν πάντα για το σοβαρό δημόσιο ήθος του και την ολύμπια ευγένειά του.

Πώς ιεραρχείτε τα προβλήματα της Αττικής σήμερα;

Δυστυχώς και με τη χιονόπτωση λόγω της οποίας εγκλωβίστηκαν οι κάτοικοι της Αττικής στην Aττική Οδό και με τις δριμείες βροχοπτώσεις που μετέτρεψαν την οδό Πειραιώς σε λιμνοθάλασσα, πολύ δε περισσότερο και με τις ολέθριες πυρκαγιές των ημερών μας, απεδείχθη εμπράκτως ότι η Αττική είναι γυμνή και απροστάτευτη.

Η νέα διοίκηση από τις εκλογές της 8ης Οκτώβρη θα πρέπει γοργά να τρέξει: την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής –7 μάλιστα αντιπλημμυρικά έργα, λιμνάζουν καιρό τώρα!–, την άμβλυνση του κυκλοφοριακού που ταλανίζει καθημερινά τους πολίτες, τη δραστική ανασυγκρότηση των δομών υγείας που είναι εγκαταλελειμμένες, την αναζωογόνηση του περιβάλλοντος, την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, την εξορθολογικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και άλλα μείζονα ζητήματα, για να ξαναδώσει ελπίδα και προοπτική στους παραμελημένους πολίτες της Αττικής.

Ποιες είναι οι προτάσεις σας για την τουριστική ανάπτυξη και τον πολιτισμό της Αττικής;

Προσβλέπουμε στην ανάδειξη της Αττικής σε ένα citybreak τουρισμού 12 μήνες τον χρόνο, με την ακόλουθη αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ιαματικός, γαστρονομικός, εκκλησιαστικός, συνεδριακός, ιατρικός, ευεξίας κ.ά. Αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με την άμβλυνση παράλληλα της εποχικότητας του τουριστικού επαγγέλματος. Όμως, η Περιφέρεια Αττικής είναι συνυφασμένη άρρηκτα με τον πολιτισμό και την παιδεία, έχοντας αναδείξει, στην ελληνική διαχρονία, παγκόσμια καταπιστεύματα πολιτισμού και παιδείας.

Τι παρεμβάσεις θα κάνετε στο φάσμα του πολιτισμού, του αθλητισμού και της παιδείας, στην Περιφέρεια Αττικής;

Ο πολιτισμός και η παιδεία δεσπόζουν για εμάς στη φυσιογνωμία της Αττικής. Προτείνουμε έτσι: Τη δημιουργία ενός δικτύου πολιτιστικών διαδρομών, την ενθάρρυνση και υποστήριξη των νέων καλλιτεχνών, καθώς και κάθε μορφής τέχνης που συνδιαμορφώνει την πολιτιστική μας ιδιοπροσωπία. Για δε το πεδίο του αθλητισμού προτείνουμε: Τη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών εκεί όπου παρουσιάζονται ελλείψεις, ώστε τα παιδιά να αθλούνται με ασφάλεια. Τη συντήρηση των ελεύθερων χώρων, αλλά και των χώρων αθλοπαιδιών, ώστε να αποτελούν ασφαλές καταφύγιο για τη νεολαία.

Σε ποια θεματικά πεδία θεωρείτε ότι μπορείτε να προσφέρετε καλύτερα, αν εκλεγείτε στην Περιφέρεια Αττικής;

Ως M.Sc διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός ΕΜΠ έχω μακρά εμπειρία, και μέσα από τη θητεία μου σε ηλεκτρονικό κολοσσό, στη σχεδίαση και υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων, ιδίως νέων τεχνολογιών. Διετέλεσα μάλιστα διευθυντής Εκπαίδευσης στο μεγαλύτερο έργο Πληροφορικής στην Ελλάδα ΟΠΣ-ΙΚΑ. Ενώ από την πρόσληψή μου με τον 13Κ/2017 διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στην ΑΑΔΕ,έχω επίσης μια σημαντική εμπειρία στις καινοτόμες εφαρμογές Πληροφορικής του Δημοσίου, που άλλαξαν σημαντικά τη φυσιογνωμία των δημόσιων υπηρεσιών.

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο