Ο θάνατος πέντε Ελλήνων, μελών της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας που έστειλε χθες η χώρα για τους πλημμυροπαθείς της Λιβύης, μετά την εμπλοκή του οχήματος που τους μετέφερε σε τροχαίο δυστύχημα, έχει προκαλέσει θλίψη στη χώρα.

Όπως έγινε γνωστό, τη ζωή τους έχασαν οι δύο νοσηλεύτριες, ένας υπαξιωματικός και δύο διερμηνείς, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος.

Οι δύο Ελληνίδες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο, ήταν η Γλυκερία Μεμεκίδου και η Ευαγγελία Ανδρεαδάκη.

Η Πλωτάρχης Γλυκερία Μεμεκίδου εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στην Ογκολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, ενώ η σμηναγός Εύη Ανδρεαδάκη ήταν νοσηλεύτρια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Η είδηση του θανάτου της Εύης Ανδρεαδάκη έχει προκαλέσει σοκ στο Ηράκλειο, τόπο καταγωγής της, όπου διαμένουν πολλοί συγγενείς της, ενώ η οικογένεια διατηρεί στενούς δεσμούς.

Βάσει του creta24.gr, η άτυχη νοσηλεύτρια έμενε στην Αθήνα και εργαζόταν στο 251 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Η οικογένειά της έχει ήδη ενημερωθεί για τον θάνατό της στο τροχαίο δυστύχημα.