Λίγες μέρες πριν τη δεύτερη, κρίσιμη κάλπη, για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, οι εσωκομματικές τριβές να συνεχίζονται, με την υποψήφια για την προεδρία του κόμματος Έφη Αχτσιόγλου να ζητά διεξαγωγή ντιμπέιτ και τον συνυποψήφιό της Στέφανο Κασσελάκη να αρνείται τη συγκεκριμένη πρόταση.

Σε αυτό το κλίμα της αντιπαράθεσης, ο επικεφαλής της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέλνει το μήνυμα πως «οποιαδήποτε και αν είναι η επιλογή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι μια πολύ σημαντική και θετική στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή που ζούμε και εγώ υπηρετώ. Δεν είναι δύσκολη, είναι μια στιγμή που κάνουμε μια επαναφορά, με πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή και με μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον για την επιλογή της νέας ηγεσίας», δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Είναι προφανές ότι δε θα υποστηρίξω με την έννοια που εσείς το βάζετε γιατί υποστηρίζω τη συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και μια συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ξεκάθαρο. Έχω πει εξάλλου ότι δεν χρειαζόμαστε μόνο νέα ηγεσία. Χρειαζόμαστε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ καινούργιος, να κάνει μια επανεκκίνηση και χρειαζόμαστε μια δυναμική, αποτελεσματική πολιτική πρόταση γιατί αυτό χρειάζεται η ελληνική κοινωνία», ανέφερε ακόμη.

Εν τω μεταξύ, ο Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο Mega για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει κρύψει πως τάσσεται υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου για την προεδρία στο κόμμα.

«Δεν έχω κρύψει τη στήριξή μου στην Έφη Αχτσιόγλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε την διγλωσσία και την πολυφωνία. Εμένα μου δημιουργεί πολιτικά ερωτήματα όταν ακούω τον Στέφανο Κασσελάκη να λέει πως είναι υπέρ του μισθοφορικού στρατού και μετά να έρχεται ο κ. Αποστολάκης και να λέει πως είναι λάθος. Είναι πρόβλημα όταν ο βασικός σου συνεργάτης εξηγεί πως η θέση σου είναι λάθος. Είναι πρόβλημα οι θέσεις του για το δημόσιο πανεπιστήμιο γιατί υπάρχουν συνεργάτες του που είναι υπέρ», τόνισε στις δηλώσεις του και συμπλήρωσε: «Επίσης δεν βοηθάει πως δεν θέλει να διεξαχθεί ο δημόσιος διάλογος μεταξύ των υποψηφίων. Η κ. Αχτσιόγλου ήταν υπέρ εξ’ αρχής. Δεν είναι καλό σήμαδι να αποφεύγεις έναν τέτοιο διάλογο».