Ο 52χρονος που στα τέλη Ιουλίου του 2022, μαχαίρωσε και σκότωσε την γυναίκα του στο Τσιλιβί της Ζακύνθου, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, από το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Πάτρας.

Ο δράστης, αλβανικής καταγωγής, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ παράλληλα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας και σε 9 μήνες για οπλοκατοχή και φθορά ξένης περιουσίας.

Η άτυχη γυναίκα, λίγο πριν το έγκλημα, είχε πάει για πολλοστή φορά να καταγγείλει τον 52χρονο για βιαιοπραγία, αλλά μόλις επέστρεψε στο σπίτι της στο Τσιλιβί, εκείνος της επιτέθηκε με κλωτσιές και μπουνιές. Στη συνέχεια την μετέφερε με τη βία στην κουζίνα όπου την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Μάλιστα ήταν τέτοια η μανία του που το μαχαίρι που αφαίρεσε τη ζωή της άτυχης γυναίκας ήταν στραβωμένο.

Μετά το στυγερό έγκλημα κρύφτηκε και την επόμενη ημέρα ξύπνησε και πήγε κανονικά στη δουλειά του. Κατά τη σύλληψη του είχε πει στους αστυνομικούς: «Τη σκότωσα γιατί με απατούσε».

Η 41χρονη από την Αλβανία, είχε τρία παιδιά (19, 14 και 8 ετών) και έκανε δύο δουλειές για να καταφέρει να τα μεγαλώσει. «Η μάνα μου φοβόταν. Έκανε δύο δουλειές για να ζει τα παιδιά της, αλλά και εκείνον. Ο πατέρας μου ξόδευε όλα του τα χρήματα. Τσακωνόντουσαν συχνά. Και εγώ και ο αδελφός μου είχαμε παρέμβει πολλές φορές. Ακόμη και χτυπώντας τον για να φύγει. Αλλά αυτός εκεί…» είχε πει ο μεγαλύτερος γιός του ζευγαριού την ημέρα της προσαγωγής του πατέρα του.

Πηγή: Tempo24News