«Την υποψηφιότητα της Έφης, θεμιτά, δημοκρατικά, ανοιχτά, διάφανα, τη στηρίζει όλη η στελέχωση η οποία αμφισβήτησε και συνεχίζει να αμφισβητεί την πορεία του μετασχηματισμού και της διεύρυνσης. Δεν είναι κρυφό αυτό», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Αναδείχθηκε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια. Η τοποθέτηση της συντρόφισσας, της αγαπημένης, της Έφης Αχτσιόγλου, ότι δεν υπάρχει πολιτικό σχέδιο στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη δεν άπτεται της πραγματικότητας», σημείωσε, τονίζοντας πως την «Έφη τη στηρίζει όλη η στελέχωση που ακουμπά στην “Ομπρέλα”».

«Υπάρχει μία ανοιχτή πολιτική διαφωνία. Ή προχωράμε στον μετασχηματισμό ή δεν προχωράμε», επεσήμανε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Υπήρχαν διατυπωμένες διαφωνίες. Θυμηθείτε το συνέδριό μας. Δεν είχαμε μία τεράστια διαφωνία και πάρα πολύ υψηλούς τόνους αν θα ψηφίζεται η ηγεσία μας από τη βάση; Αυτή τη διαφωνία την κουβαλάμε και στην παρούσα κατάσταση. Και αποτυπώνεται στις δύο υποψηφιότητες».

«Αδικεί την κουβέντα, παρακολούθησα τη συνέντευξη της Έφης εχτές το βράδυ, να λέμε ότι δεν υπάρχει πολιτικό σχέδιο από τη μεριά της υποψηφιότητας του Στέφανου. Υπάρχει πολιτικό σχέδιο. Είναι η επικαιροποίηση και η ανανέωση του εγχειρήματος του μετασχηματισμού του κόμματος και από την άλλη έχει διατυπωθεί σαφώς η προοπτική της ακύρωσης αυτής της πολιτικής», υπογράμμισε, ενώ σχολίασε τις δηλώσεις Ν. Φίλη «ότι δεν χρειάζεται ντε και καλά η Αριστερά να πηγαίνει για κυβέρνηση»: «Είναι μια άποψη με την οποία διαφωνώ. Δεν πρέπει να τοποθετηθεί και η Έφη; Γράφτηκε σε ένα κείμενο στην Κεντρική Επιτροπή ότι η διεύρυνση ήταν ένας ασπόνδυλος πολυσυλλεκτισμός. Διαφωνώ με αυτήν την άποψη. Άρα υπάρχουν δύο στρατηγικές, είναι πάρα πολύ καθαρές και αδικούμε τον εαυτό μας να μιλάμε περί “θολότητας”, περί απουσίας πολιτικού σχεδίου, κ.ά.».

«Βεβαίως και μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί. Και, κυρίως, μπορούμε να μην πάρουμε διαζύγιο από τον λαό. Διότι το μείζον είναι η ενότητά μας με τον λαό. Το να μείνουμε ενωμένοι είναι ένα ζήτημα, αλλά αποτελεί το μέσο για να αποκαταστήσουμε την ενότητα με τα κομμάτια του εκλογικού σώματος τα οποία έκαναν άλλες επιλογές στις τελευταίες εκλογές», ανέφερε ο βουλευτής και κατέληξε: «Η συμφωνία που κάναμε με τον Στέφανο Κασσελάκη ήταν στο φως της ημέρας. Ήταν μέσα στη Βουλή, κάναμε μία κοινή δήλωση με σαφή αναφορά στη διακήρυξή μας, την οποία δεν ακούω από την άλλη πλευρά, με σαφή αναφορά στα εθνικά θέματα, με σαφή αναφορά στη μεσαία τάξη και την αποκατάσταση των σχέσεων μαζί της που πληγώθηκε από τον νόμο και τις δηλώσεις Κατρούγκαλου, για παράδειγμα, για τα οποία επίσης δεν ακούω καμία αναφορά από την άλλη μεριά. Άρα είναι διαφανές, έντιμο και σαφές το πεδίο της σύγκλισης».