Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της κάλπης για το β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μένουν λιγότερες απο 24 ώρες και η ένταση μεταξύ των δυο μονομάχων χτυπάει κόκκινο με τις  βολές εκατέρωθεν να συνεχίζονται μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Στέφανος Κασσελάκης και Εφη Αχτσιόγλου συνέχισαν τις αιχμές ο ένας προς τον άλλον καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με την ένταση για μια ακόμη ημέρα να εκτοξεύεται.

Στη χθεσινή συζήτηση κυριάρχησε το «κρατίδιο» του Στέφανου Κασσελάκη, χαρακτηρισμό που απέδωσε στα Κατεχόμενα της Κύπρου, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και εκτός, ακόμη και εκτός της χώρας, με τα κυπριακά μέσα να σχολιάζουν το ατόπημα του υποψηφίου προέδρου.

Η Εφη Αχτσιόγλου σε εμφάνισή της χθες το πρωί επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Στέφανο Κασσελάκη, τόσο για το «κρατίδιο» που δεν το απέδωσε σε γλωσσικό ατόπημα όπως έσπευσε να δικαιολογηθεί ο υποψήφιος αλλά σε κρίσιμη έλλειψη, όσο και στον Παύλο Πολάκη για τις ανθρωποφαγικές όπως είπε επιθέσεις του.

Η πλευρά Κασσελάκη απάντησε με ένα email που είχε στείλει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Εφη Αχτσιόγλου τον περασμένο Ιούλιο, με τις δικές του προτάσεις, λέγοντας ότι τις αγνοήσε. Και το τελικό χτύπημα από τον Στέφανο Κασσελάκη χθες μέσω ενός βίντεο στα social που απαντά στα «χειρότερα» όπως λέει που γράφτηκαν για εκείνον με αφορμή το «κρατίδιο» και να αφήνει αιχμή για την Εφη Αχτσιόγλου λέγοντας «δεν είμαι τέλειος σαν εκείνους που εφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου». Κύκλοι της Εφης Αχτσιόγλου απάντησαν λέγοντας ότι ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός γιατι υιοθετεί την «κατάπτυστη», όπως τη χαρακτήρισαν ατζέντα Μητσοτάκη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και ενώ η ανταλλαγή πυρών δημοσίως βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε επίσης χθες, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν αύριο για δεύτερη Κυριακή στις κάλπες για να αποφασίσουν μεταξύ των δύο ποιος θα ηγείται από Δευτέρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για τις αυριανές εκλογές 
Οι κάλπες για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξουν αύριο στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου και όσοι είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου. Για να ψηφίσει κανείς χρειάζεται αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.