Αρμένιοι κάτοικοι της πρωτεύουσας του αποσχισθέντα αζέρικου θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ φόρτωναν σήμερα τα υπάρχοντά τους σε λεωφορεία και φορτηγά καθώς αναχωρούσαν για την Αρμενία, δήλωσε δημοσιογράφος του Ρόιτερς που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Δεκάδες άνθρωποι, πολλοί με παιδιά και αποσκευές, έκαναν ουρά για να επιβιβαστούν σε λεωφορεία, πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Η αρμενική ηγεσία του θυλάκου, που ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσε σήμερα πως όλοι όσοι επιθυμούν να φύγουν για την Αρμενία, μετά την αζέρικη στρατιωτική επιχείρηση της περασμένης εβδομάδας, θα έχουν την ευκαιρία να το πράξουν.

Η Δημοκρατία του Αρτσάχ, όπως ονομάζουν οι Αρμένιοι το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανακοίνωσε πως σημειώνονται μποτιλιαρίσματα στους δρόμους που οδηγούν από το Καραμπάχ προς την Αρμενία.

Οι αρμενικές αρχές του Καραμπάχ ανακοίνωσαν πως δωρεάν καύσιμα θα δοθούν σε όλους όσοι επιθυμούν να αναχωρήσουν.

Στο μεταξύ, στο Γερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε σήμερα τουλάχιστον 142 άτομα στη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο ανακοίνωση του αρμενικού υπουργείου Εσωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ