Στις παιδικές κατασκηνώσεις του Καλαθά στα Χανιά μεταφέρθηκε σήμερα το απόγευμα (26/09) η ομάδα των 22 μεταναστών που διασώθηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή της Παλαιοχώρας στη νοτιοδυτική Κρήτη.

Βάσει του cretapost.gr, η μετακίνησή τους πραγματοποιήθηκε με ένα λεωφορείο που διέθεσε το υπεραστικό ΚΤΕΛ, με τη συνοδεία ανδρών του Λιμενικού Σώματος. Η επιλογή να χρησιμοποιηθεί λεωφορείο για τη μεταφορά, εξυπηρέτησε την ασφάλεια τους.

Οι μετανάστες φορούσαν ειδικές στολές κατά την άφιξή τους στον χώρο της κατασκήνωσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βρίσκονται σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων ψώρας που εντοπίστηκαν μεταξύ τους. Οι υγειονομικές αρχές της περιοχής έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση και την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου.

Ένα φορτηγό πλοίο διέσωσε τους 22 μετανάστες που επέβαιναν σε ακυβέρνητο σκάφος.

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για μετανάστες στη θάλασσα που επέβαιναν σε ακυβέρνητο σκάφος στήθηκε την Κυριακή (24/09) από το Λιμενικό Σώμα στην Παλαιοχώρα, νοτιοανατολικά της Κρήτης.  Η ενημέρωση για την ύπαρξη ακυβέρνητου σκάφους στη θάλασσα ελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής.

Πιο αναλυτικά, τις βραδινές ώρες της Κυριακής, οι μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι «Τηγάνι» της Παλαιοχώρας όπου τους  παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή στα 77 ναυτικά μίλια δυτικά της Παλαιοχώρας, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ).  Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Παλαιοχώρας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων.

Κατόπιν ανακοίνωσης του ΟΛΗ Α.Ε. οι άνδρες μετανάστες φιλοξενούνται στην αίθουσα λιμενεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου.