Έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και καταιγίδες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει από χθες το απόγευμα πολλές περιοχές της Αχαΐας.

Ειδικότερα, λόγω των καταιγίδων, φερτά υλικά έπεσαν σε σημεία της επαρχιακής οδού Πούντας-Καλαβρύτων, αλλά και στην επαρχιακή οδό Βαλιμής- Ζαρούχλας, στην Αιγιάλεια. Στις δύο προαναφερόμενες περιοχές βρέθηκαν μηχανήματα της αυτοδιοίκησης, για να απομακρύνουν από το οδόστρωμα τα φερτά υλικά.

Στην Πάτρα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, καταγράφηκε συγκέντρωση υδάτων σε σημεία του οδοστρώματος της παραλιακής λεωφόρου, Ακτή Δυμαίων, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε μικρό αριθμό κλήσεων για απαντλήσεις υδάτων. Επίσης, κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων δέχθηκε και η πυροσβεστική υπηρεσία Αιγίου.

Στο μεταξύ, μέσω αμφιδρόμησης του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα, συνεχίζεται η κίνηση σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Αθηνών, στο ύψος της Αιγιάλειας, με κατεύθυνση προς Αθήνα, το οποίο έχει κλείσει από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, λόγω των λασπορροών και φερτών υλικών από καμμένες περιοχές.

Η αμφιδρόμηση έχει τεθεί σε ισχύ από τον σταθμό διοδίων του Ελαιώνα στο 163,5ο χιλιόμετρο, έως το 160,6ο χιλιόμετρο.

πηγή φωτογραφίας tempo24.news