Προσπάθεια απεγκλωβισμού πολιτών στο κέντρο του Βόλου βρίσκεται σε εξέλιξη εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας Elias που πλήττει την περιοχή.

Δεκάδες είναι οι κλήσεις στην πόλη του Βόλου για απεγκλωβσιμούς πολιτών, καθώς η ισχυρή βροχόπτωση έχει μετατρέψει πολλούς δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ εγκλωβισμένη είναι η δημοσιογράφος Φρόσω Παύλου, μαζί με άλλα τρία άτομα στον Βόλο. Η δημοσιογράφος ετοιμαζόταν να μεταδώσει το ρεπορτάζ στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει με σφοδρότητα το κέντρο του Βόλου.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο taxydromos.gr, ολόκληρος σχεδόν ο Βόλος έχει βυθιστεί στο σκοτάδι.

Με την τάση της ηλεκτροδότησης για πολύ ώρα να «τρεμοπαίζει» σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, έγινε ολική διακοπή, λίγο μετά τις 20:30.

Δραματικό μήνυμα Μπέου για την κακοκαιρία στον Βόλο: Χειρότερη από τον Daniel
Ο δήμαρχος Βόλου, σε μήνυμά του μέσα από το αυτοκίνητο ενώ η κακοκαιρία Elias βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είπε ότι τα φαινόμενα είναι πιο σφοδρά από εκείνα της κακοκαιρίας Daniel και κάλεσε τους πολίτες να ανέβουν σε ψηλούς ορόφους για να προστατευθούν.

Στο δραματικό του μήνυμα μέσα, ο Αχιλλέας Μπέος είπε:

«Αυτή η καταρρακτώδης βροχή είναι μεγαλύτερη από τις 6 Σεπτεμβρίου. Κόπηκε ο δρόμος στη μέση στην Παιδόπολη της Αγριάς. Πλημμύρες παντού. Αν συνεχίσει έτσι θα σπάσει ο Κραυσίδωνας σε λίγα λεπτά. Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ, αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους. Αν χρειαστείτε βοήθεια καλέστε στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι οργή είναι αυτή από τη φύση. Προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Η βροχή θα συνεχιστεί όλη νύχτα. Μείνετε ψηλά. Μην κυκλοφορείτε».

Κακοκαιρία Elias: Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο με εντολή της ΕΛ.ΑΣ -Κλειστά σχολεία αύριο και μεθαύριο
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, αποφασίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο.

Με έκτακτο μήνυμα προς όλους τους κατοίκους του Βόλου έγινε γνωστό πως η Ελληνική Αστυνομία αποφάσισε την απαγόρευση κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την κακοκαιρία Elias που πλήττει και τη Μαγνησία.

Όπως αναφέρουν οι τοπικές ιστοσελίδες, από το απόγευμα έχει διακοπεί επίσης η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Βόλου-Καναλίων, λόγω ζημιών που σημειώθηκαν από την κακοκαιρία που είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Ηδη έχει διακοπεί η κίνηση και στον δρόμο Μηλίνας-Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο όπως και στην ευρύτερη περιοχή της παρακάρλιας περιοχής από το Ριζόμυλο προς τα Κανάλια, ενώ μέσα στην πόλη του Βόλου έχει ανέβει και πάλι επικίνδυνα η στάθμη στον χείμαρρο Κραυσίδωνα, ενώ πλημμυρισμένες είναι οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Αγιος Παντελεήμονας, ενώ άμεσος κίνδυνος υπάρχει και στο Νέο Δέλτα και το ίδρυμα ‘Ασπρες Πεταλούδες όπου απειλεί ο χείμαρρος Ξηριάς.

Στον παραλιακό δρόμο Βόλου-Αγριάς διακόπτεται περιοδικά η κυκλοφορία στις στροφές της Γορίτσας όπου έπεσαν βράχια και πέτρες από το βουνό, ενώ στα Λεχώνια και τα Πλατανίδια η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από το Πήλιο .

Υπάρχει υπερχείληση υδάτων σε οδοστρώματα, που έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα να διακοπεί άμεσα η κυκλοφορία.

Η διακοπή θα ισχύσει έως την αποκατάσταση των ζημιών.

Κλειστά σχολεία αύριο και μεθαύριο στον Βόλο
Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλήμάτων προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αναμένεται μεγάλη ποσότητα βροχής στη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή του Βόλου και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.