«Βελτίωση του κράτους και της καθημερινότητας του πολίτη»

Την απόλυτη προσήλωση της κυβέρνησης στις μικρές και μεγάλες αλλαγές που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο Κυρ. Μητσοτάκης επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Ξέρουμε ότι αναλώνουμε χρόνο στη διαχείριση των κρίσεων και αυτό είναι πια μια πραγματικότητα η οποία πάντως δεν μπορεί να ακυρώνει τον κύριο πυρήνα του λόγου για τον οποίο μας εξέλεξαν οι πολίτες και αυτός δεν είναι άλλος από το να εφαρμόσουμε τολμηρές αλλαγές που θα στηρίξουν την ποιοτική ανάπτυξη, θα αντιμετωπίσουν την ανεργία, θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των πολιτών και θα παράσχουν καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους κρίσιμους τομείς όλων των δημοσίων πολιτικών».

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εν εξελίξει διαδικασία ανασυγκρότησης των πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «οι συνομιλίες μας για την οριστικοποίηση της ευρωπαϊκής αρωγής προχωρούν ταχύτατα αλλά προφανώς η ανάταξη της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλία είναι ένα έργο που θα απαιτήσει καιρό και το οποίο θα παρακολουθούμε συνεχώς».

Τέλος ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία σε δυο από τα νομοσχέδια που συζητούνται σήμερα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Το πρώτο είναι του υπουργείου Εσωτερικών και αφορά την επιλογή διοικήσεων σε φορείς του δημοσίου τομέα χαρακτηρίζοντάς το τομή στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την αξιοκρατική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Το δεύτερο είναι του υπουργείου Υγείας και αφορά στη λειτουργία ειδικών Μονάδων σε νοσοκομεία για την περίθαλψη ασθενών με εγκεφαλικά επεισόδια με τον Κυρ. Μητσοτάκη να επισημαίνει ότι ιδρύονται 17 ειδικές μονάδες Αντιμετώπισης των εγκεφαλικών προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η σοβαρή απειλή για την υγεία των πολιτών.