Συνελήφθη, το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή του Κερατσινίου, ύστερα από καταδίωξη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 47χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για ληστεία, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο κατηγορούμενος μαζί με γυναίκα συνεργό που αναζητείται, εισέβαλε σε κατάστημα τυχερών παιγνίων και με την απειλή όπλου κατάφερε να αποσπάσει χρηματικό ποσό από τον ιδιοκτήτη.

Ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και ύστερα από άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων που περιπολούσαν στην περιοχή, εντοπίστηκε το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι σε κοντινό σημείο από το κατάστημα και τους κάλεσαν για έλεγχο. Εκείνοι δεν συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα. Στην συνέχεια ο 47χρονος βγήκε από το όχημα, πέταξε το όπλο στο έδαφος και τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί ύστερα από καταδίωξη ακινητοποίησαν τον κατηγορούμενο, ενώ η συνεργός του αναζητείται.

Στην κατοχή του 47χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό που είχε αποσπάσει από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ενώ εντοπίστηκε το πιστόλι ρέπλικα που χρησιμοποίησε στην ληστεία. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: ΕΡΤ