Τα όσα έζησαν το πρωί της Δευτέρας (25/9) στο λιμάνι του Πειραιά, τονίζοντας πως ζουν από θαύμα, περιγράφουν οι δύο ναύτες που έπεσαν στη θάλασσα, ο Γιάννης και ο Νίκος.

«Τι ένιωθα την ώρα που έπεφτα; Ένιωθα τον θάνατο. Τα προθανάτια, λέω ”τελείωσε, πάει”. Ήμουν σαν να έβλεπα όνειρα, βασικά. Δεν ένιωθα ότι το ζούσα εκείνη την στιγμή, δεν το πίστευα», αναφέρει ο ένας από τους δύο ναύτες.

«Ζούμε από θαύμα» λένε στο Mega και την εκπομπή Live News.

«Πίστευα εκείνη την στιγμή ότι πέφτοντας, δεν θα ξαναξυπνήσω, ότι… Ήξερα ότι θα σκοτωθώ. Αυτό αισθάνθηκα», τονίζει ο Γιάννης, ο πρώτος που γλιστρά και πέφτει στη θάλασσα και νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο. Έχει χτυπήσει σε αυχένα, μέση και ζυγωματικά.

«Έχω κάποιες ζαλάδες και δεν έχω διαύγεια. Είμαι σε φάση εξετάσεων ακόμα. Μαγνητικές, ακόμα το μάτι μου έχω πρόβλημα, έχει κάποιο κάταγμα. Και στον αυχένα και στο ζυγωματικό έχω στο δεξί, έχω κάταγμα», αναφέρει ακόμη ο Γιάννης, 56 ετών, παντρεμένος και πατέρας ενός 20χρονου.

«Εγώ, από ό,τι μου είπαν, πρέπει να είχα βουλιάξει. Θυμάμαι αποσπασματικά ότι προσπαθούσα να κρατηθώ στην επιφάνεια για να μη χάσω τις αισθήσεις μου και πνιγώ. Αλλά το θυμάμαι αποσπασματικά, θυμάμαι ένα κομμάτι να προσπαθώ να κρατηθώ στην επιφάνεια και ένα κομμάτι που με είχαν βγάλει επάνω, κάποιοι είχαν βουτήξει, με τράβηξαν», προσθέτει.

Οι δύο ναύτες έχουν πέσει μέσα στο νερό. Ακαριαία οι λιμενικοί που βρίσκονταν στο υπουργείο τρέχουν στην προβλήτα και με τα ρούχα βουτούν για να τους σώσουν. Στην προσπάθειά τους αυτήν, δύο λιμενικοί, ένας άντρας και μια γυναίκα, τραυματίστηκαν και οι ίδιοι στο πόδι και τη μέση.

«Και η κοπέλα χτύπησε πολύ στο πόδι της και ένας που βούτηξε, λιμενικός και αυτός. Πήγα σήμερα στα παιδιά, τους ευχαρίστησα, το κορίτσι κουτσαίνει και ο άλλος έχει χτυπήσει τη μέση του», λέει ο πατέρας του ενός από τους ναύτες που έπεσαν στη θάλασσα.

«Είναι 14 με 15 μέτρα. Λίγο πιο κολλημένο να ήταν στον ντόκο, θα ήμασταν μακαρίτες και οι δύο. Ή να είχαμε πέσει κάπως αλλιώς, να είχαμε βρει στον ντόκο, θα είχαμε τελειώσει» λέει ο Νίκος, ο άλλος ναύτης.

Το πρωί της Δευτέρας (25/9) και οι δύο ναύτες εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού με μάνικες στην πλώρη ενός καταμαράν. Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα που διερευνά κάτω από ποιες συνθήκες συντελέστηκε το ατύχημα.