Ξεκίνησε η δίκη της Folli Folli, χωρίς την παρουσία της προσωρινής διοίκησης.

Η δίκη αφορά τους ιδρυτές της εταιρείας που κατηγορούνται για την υπόθεση των πλασματικών ισολογισμών.

Το δικαστήριο ουσιαστικά συντάχθηκε με την απόφαση που είχε λάβει το πρώτο δικαστήριο που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση, που όμως τελικά οδηγήθηκε σε αναβολή λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Υπέρ της αποβολής της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας είχαν ταχθεί και οι συνήγοροι υπεράσπισης της οικογένειας Κουτσολιούτσου επικαλούμενοι την προηγούμενη απόφαση που όπως είπαν στις αγορεύσεις τους έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και άρα καταλαμβάνει και την εν εξελίξη δίκη.

Έτσι απέναντι από τους κατηγορούμενους στα έδρανα της «πολιτικής αγωγής» βρίσκονται επενδυτές, τράπεζες, ο e-ΕΦΚΑ, και ο ΕΟΠΥΥ.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ξεκίνησαν οι καταθέσεις μαρτύρων. Πρόκειται για επενδυτές οι οποίοι παρίστανται στο δικαστήριο προς υποστήριξη της κατηγορίας και είχαν καταθέσει μηνύσεις όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Όπως ανέφερε ο πρώτος μάρτυρας, το πρώτο καμπανάκι δεν τους θορύβησε από την αρχή γιατί οι διαφορές που εμφανίζονταν ανάμεσα στην πραγματική εικόνα της εταιρείας και όσα εκείνη σήκωνε ήταν τερατώδεις και δεν έγιναν πιστευτές.

«Είχα 2.500 μετοχές της Folli, τις 1.000 τις είχα αγοράσει αρχές Απριλίου του 2018, λίγο πριν από τη δημοσίευση της έκθεσης του αμερικανικού fund. Έχασα περίπου 40.000 Ευρώ. Επέλεξα τις μετοχές της εταιρείας διότι παρακολουθούσα την πορεία της, τα οικονομικά της στοιχεία. Εξίσου σημαντικό κριτήριο ήταν ότι μέτοχοι ήταν οι ιδρυτές της. Δεν πούλησα τις μετοχές αμέσως μετά την έκθεση του fund, διότι η οικογένεια Κουτσολιούτσου διέψευσε ότι υπήρχε πρόβλημα και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς δεν έπαιρνε καμία απόφαση για την αναστολή της μετοχής» κατέθεσε μεταξύ άλλων ένας από τους μάρτυρες.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη με καταθέσεις μαρτύρων.