Του Κωνσταντίνου Σιούμπουρα*

Οι τωρινές εκλογές στους Δήμους κάτω από τις συνθήκες που γίνονται θα πρέπει να δώσουν την ευκαιρία να ξεπεράσουμε τουλάχιστον το στάδιο της αδιαφορίας. Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν υπάρχουν προβλήματα ανάξια να ασχοληθούμε με αυτά. Από τη λύση αυτών των προβλημάτων – όσο μικρά και ασήμαντα κι αν φαίνονται – εξαρτάται η ποιότητα της ζωής μας. Και τις λύσεις αυτές μπορούμε να τις διερευνήσουμε και να βρούμε με συνεργασία, με διάλογο, με συμμετοχή.

Στη Νέα Σμύρνη το πράσινο και οι χώροι αναψυχής όλο και λιγοστεύουν, η καθημερινή κυκλοφοριακή ταλαιπωρία όλο και μεγαλώνει, πολλά πεζοδρόμια «ελλαττωματικά», η καθαριότητα προβληματίζει, η κεντρική ονομαστή πλατεία μας ασφυκτιά, παιδικοί σταθμοί δεν επαρκούν, αθλητικοί χώροι μειώνονται, ουσιαστική πολιτιστική αναβάθμιση δεν έχει γίνει και η προβληματική προσβασιμότητα καθιστά τη Νέα Σμύρνη αφιλόξενη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες με κινητικά προβλήματα και τους γονείς με τα παιδικά καρότσια.

Δημοτικές αρχές ήλθαν και παρήλθαν, όλες υποσχέθηκαν, άλλες έκαναν έργα, άλλες ολιγώρησαν, μα προβλήματα όχι μόνον παραμένουν, αλλά και κάποια οξύνονται.

Η ευθύνη ναι είναι της εκάστοτε δημοτικής αρχής, αλλά και δική μας, ατομική και συλλογική με την μη ενεργή συμμετοχή και ενασχόληση με τα κοινά.

Με τις σκέψεις αυτές αποφάσισα να συμμετάσχω στις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Δημοτική Παράταξη «ΖΟΥΜΕ Νέα Σμύρνη» του Γιώργου Κρικρή.

*Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Σιούμπουρας είναι υποψήφιος δημοτικός  Σύμβουλος στο Δήμο Νέας Σμύρνης με την παράταξη «ΖΟΥΜΕ Νέα Σμύρνη»