Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στη Θεσσαλονίκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, τοποθετήθηκε εκ νέου σήμερα, για το θέμα της αλλαγής των φορολογικών συντελεστών στους ελεύθερους επαγγελματίες, που είχε θίξει σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

Μετά τη χθεσινή του δήλωση, πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση αύξησης των φορολογικών συντελεστών, παρά το υψηλό ποσοστό φοροδιαφυγής, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε και σήμερα την ίδια θέση σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε. Ακόμη, ξεκαθάρισε, πως δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μηταοτάκη απέναντι στον υφυπουργό Οικονομικών, ο οποίος φρόντισε να «μαζέψει» τις αρχικές του δηλώσεις.

«Δεν υπάρχει θέμα με την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού στον κ. Θεοχάρη. Υπάρχει στήριξη και εμπιστοσύνη στο οικονομικό επιτελείο και συνολικά στην Κυβέρνηση. Και αυτή η εμπιστοσύνη απορρέει από όσα νέα μαθαίνουμε για τη χώρα μας, αλλά και το γεγονός ότι είμαστε συνεπείς σε αυτά τα οποία λέγαμε προεκλογικά σε μια πάρα πολύ σημαντική και δύσκολη συγκυρία εισαγόμενων κρίσεων για τους πολίτες», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

«Εμείς δεν έχουμε κρυφή ατζέντα και επειδή είμαστε σε έναν χώρο, αυτόν της Δ.Ε.Θ., δεν έχουμε και προγράμματα Θεσσαλονίκης. Εμείς δεν είμαστε αυτοί οι οποίοι μιλάνε για έναν άδικο φόρο, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ, ότι δήθεν θα καταργηθεί και στη συνέχεια τον αυξάνουμε για τους πολίτες. Εμείς έχουμε αποδείξει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει- εδώ και παραπάνω από τέσσερα χρόνια πλέον, έχοντας μπει στην δεύτερη τετραετία – ότι μειώνει ή καταργεί φόρους – το έκανε σε 50 διαφορετικές περιπτώσεις την προηγούμενη τετραετία – και δεν επιβάλει ούτε αυξάνει. Και, όπως δεσμευτήκαμε προεκλογικά ότι δεν θα αυξηθεί κανένας φορολογικός συντελεστής, το ξαναλέω, το επαναλαμβάνω, δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, ούτε διάθεση, ούτε κάποιος τέτοιος σχεδιασμός από την Κυβέρνηση. Το είπε και ο κ. Θεοχάρης και το είπε και αναλυτικά χθες ξανά ο αρμόδιος Υπουργός, ο κ. Χατζηδάκης. Υπάρχουν κάποιες εξαγγελίες από τον Πρωθυπουργό και από το αρμόδιο Υπουργείο στην κατεύθυνση του περιορισμού και ή δυνατόν της πάταξης της φοροδιαφυγής. Πολύ συγκεκριμένες κινήσεις. Ήδη, ναι, υπάρχει μια πραγματικότητα, επτά στους δέκα επαγγελματίες δηλώνουν πολύ πιο κάτω από τον κατώτατο μισθό. Αλλά, όχι δεν υπάρχει ζήτημα αύξησης φορολογικών συντελεστών», πρόσθεσε ακόμη.