«Όλα είναι υπό συζήτηση» ανέφερε ο Όθων Ηλιόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο, για το ενδεχόμενο να παραιτηθεί προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να πει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή ξεκαθαρίζοντας πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» και πρόσθεσε πως «οι άνθρωποι οι οποίοι ανακινούν αυτό το θέμα δεν προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ, διότι από το κόμμα εμένα δεν μου ζήτησε ποτέ να παραιτηθώ. Δεν έκανε κανείς ποτέ καμία νύξη για παραίτηση, οπότε ουσιαστικά βρισκόμαστε σε ένα πλασματικό σενάριο μπροστά το οποίο δημιουργούνται από κέντρα εκτός κόμματος».

Επιπλέον πρόσθεσε πως «εγώ έκανα όμως μια πολύ σαφή δήλωση, διότι από την αρχή της εκλογής μου κυκλοφόρησαν σενάρια για την παραίτησή μου, τα οποία θεωρώ ότι κυκλοφόρησαν συγκεκριμένα κέντρα για λόγους δικής τους πολιτικής σκοπιμότητας. Και το ίδιο έγινε και με τον κύριο Κασσελάκη. Νομίζω ότι ο Στέφανος πολύ συνειδητά έχει επιλέξει τον ρόλο μιας εκπροσώπησης στη Βουλή από τον Σωκράτη Φάμελλο και για τον ίδιο του τον εαυτό προς το παρόν και δεν το θεωρώ καθόλου εφήμερο, ίσως σε βάθος χρόνου έχει επιλέξει έναν ρόλο να συνδέσει το κόμμα με την κοινωνία».

Απαντώντας, στο εάν ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικοινωνήσει μαζί του για μια αξιοποίηση του ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε πως «Βεβαίως έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Τον Στέφανο τον ξέρω από το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας, είχαμε κουβεντιάσει πάρα πολλές φορές, είχαμε βρεθεί πολλές φορές σε οργανώσεις του εξωτερικού μαζί. Τον εκτιμώ πάρα πολύ. Όταν εκλέχτηκε πρόεδρος τον πήρα τηλέφωνο και του ευχηθώ συγχαρητήρια και καλή δύναμη, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν είναι μια εύκολη θέση αυτή την οποία την ανέλαβε. Και από τότε έχουμε επικοινωνία καθημερινή και σήμερα ακόμη ανταλλάξαμε μηνύματα για πολιτικά θέματα». Ενώ για ένα θεσμικό ρόλο του κ. Ηλιόπουλου σημείωσε πως δεν ξέρει κάτι άλλο. «Αλλά το εννοώ αυτό που σας λέω, γιατί εγώ έχω ρόλο, εκπροσωπώ τους Έλληνες του εξωτερικού και ο ρόλος μου, όπως εγώ τον περιμένω, είναι να αρχίσω μια περιοδεία με όλες τις οργανώσεις, εννοώ τις τοπικές οργανώσεις και τις εθνικές οργανώσεις στο εξωτερικό και να μεταφέρω τα αιτήματα και αυτή τη φωνή των ανθρώπων».

Ερωτηθείς για τα σκληρά λόγια με τα οποία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν χαρακτηρίσει τον Στέφανο Κασσελάκη απάντησε πως: «Είναι δυνατόν να περιμένουμε από ένα κόμμα το οποίο για πρώτη φορά δημιούργησε μια κυβέρνηση της Αριστεράς το 2015 -2019, μετά έχασε τις εκλογές για πολύ μικρό χρονικό περιθώριο, με μικρή διαφορά εκλογική και την επόμενη τετραετία έχασε τις εκλογές με μία πάρα πολύ μεγάλη εκλογική διαφορά, να περιμένουμε από αυτό το κόμμα να μην έχει μέλη τα οποία έχουν συναισθηματικές εξάρσεις, πιέσεις, ανθρώπινες αντιδράσεις. Εδώ στη δουλειά σας, άμα έχετε μία πολύ άσχημη ημέρα και γυρίσετε στο σπίτι σας λέει κάτι η γυναίκα σας και εκνευρίζεστε και τσακώνεστε». Ενώ απαντώντας στο πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο «διαζυγίων» στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως: «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα και δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς θα συνεχίσει αυτή η σχέση. Αλλά πάρα πολλές φορές υπάρχουν εντάσεις και οι εντάσεις ξεπερνιούνται και με διάλογο και με ξεκαθάρισμα πολιτικών θέσεων. Αυτό το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι είναι πάρα πολύ λογικό να αντιδρούν έντονα και συναισθηματικά κάποιοι από τα μέλη και από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι ο τρόπος που αντιδρώ εγώ και ο τρόπος που αντέδρασαν πάρα πολλοί άνθρωποι. Η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία έχασε τις εκλογές, η οποία εκφράζει το μισό κόμμα, ουσιαστικά πολιτικά, δεν είχε καμία έντονη αντίδραση. Υπήρξε ένας άνθρωπος ο οποίος πάλεψε γι’ αυτό, το οποίο νομίζω ήταν το σωστό οργανωτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο καινούργιος πρόεδρος υπήρξε πάρα πολύ ευγενής».