Συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή το βράδυ της Παρασκευής ένα πρόσωπο-κλειδί για το μακελειό στη Λούτσα. Πρόκειται για ένα άτομο 35 ετών το οποίο ήταν συνεχώς σε επαφή με τα θύματα της ομαδικής δολοφονίας.

Σύμφωνα με το Mega, ο άνδρας φέρεται να γνωρίζει τα μέλη της συμμορίας που δολοφονήθηκαν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για Τούρκο που βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό των έξι δολοφονηθέντων, και φαίνεται να γνωρίζει λεπτομέρειες για τον τρόπο «παγίδευσής» τους αλλά και ποιοι υποκρύπτονται πίσω από την πρωτοφανή αιματηρή επίθεση πριν από 20 ημέρες στη Λούτσα.

Ο εν λόγω άνδρας γνώριζε για τις κινήσεις των έξι θυμάτων, για τις μετακινήσεις τους σε διάφορες περιοχές της χώρας ενώ φαίνεται να είχε μια σαφή εικόνα και γνώση για τον ρόλο του άνδρα που είχε συλληφθεί λίγες ώρες μετά τη μαζική δολοφονία της Λούτσας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Θεωρείται ο «πληροφοριοδότης» των δολοφόνων αλλά πιθανόν και συνδιοργανωτής της εγκληματικής ενέργειας.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται σε καλό σημείο και όπως έχει διαπιστώσει οι δράστες είναι όλοι τουρκικής καταγωγής. Παράλληλα έχουν συγκεντρωθεί αρκετά ευρήματα από τα κινητά.