Για την ευθύνη που αναλαμβάνει όποιος καλείται να «υπηρετήσει» την Αθήνα μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων στον ΣΚΑΪ. Ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στη θητεία του, αλλά και στις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας.

«Η Αθήνα είναι σοβαρή υπόθεση, απαιτεί σοβαρό ενδιαφέρον και διάλογο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων και στη συνέχεια τόνισε: «Δεν μπορεί ενάμισι μήνα πριν από τις εκλογές ένα κόμμα, οποιοδήποτε κόμμα, να ψάχνεται στη λογική ‘’τι θα κάνω, πώς θα πάμε να βρούμε κάποιον να τον βάλουμε μπροστά”, γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετήσει το μικροπολιτικό του σχέδιο. Την Αθήνα πρέπει όλοι να τη σεβόμαστε. Για μένα είναι τιμή και βαριά ευθύνη να την υπηρετώ. Να υπηρετώ τους 650.000 Αθηναίους, που είναι και τα «αφεντικά» μου. Και η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι κάθε μέρα να γίνεται κάτι που ανακουφίζει και διευκολύνει τη ζωή τους».

Ο κ. Μπακογιάννης είπε ακόμη: «Δεν μπορεί να θέλω να μιλήσω για τον ‘Αγιο Αρτέμιο, για τα Θυμαράκια, για του Γκύζη, για τους Αμπελόκηπους και από την άλλη πλευρά να έχουμε μία θεωρητική κουβέντα, αφηρημένη. Μια κουβέντα στην οποία θα μπορούσαμε να λέμε τα ίδια, είτε μιλάμε για την Αθήνα, είτε μιλάμε για το Παρίσι ή για τη Βαρκελώνη. Δεν αναζητώ αντιπάλους αλλά συνεργάτες, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά έχει σημασία να τη νιώθουμε την πόλη και να τη γνωρίζουμε την πόλη».

Ανέφερε ακόμη πως «για κάθε πράγμα, από τα πολλά που έγιναν στην προηγούμενη θητεία, υπάρχουν άλλα τόσα που πρέπει να γίνουν. Με πρόγραμμα και σχέδιο, αλλά και την εμπειρία που σώρευσαν τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια», μίλησε για έργο στο κέντρο και σε καθεμία από τις 129 γειτονιές, το οποίο είπε πως είναι απολύτως μετρήσιμο, αναφέρθηκε στη δημιουργία ιατρείων και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα με προοπτική να εξελιχθούν όλα σε πολυιατρεία, που θα παρέχουν πλήρη πρωτοβάθμια υγεία σε όλους τους πολίτες, ενώ για την επόμενη ημέρα των εκλογών, έθεσε ως προτεραιότητα να ολοκληρωθεί το μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων της Αθήνας, με έμφαση και στην ενεργειακή αναβάθμιση, αλλά και στη μετατροπή των τσιμεντένιων αυλών τους σε «πράσινες οάσεις», με οφέλη συνολικά για την πόλη.

«Παίρνουμε στα σοβαρά αυτό που κάνουμε και θεωρούμε ότι το έργο πρέπει όλους να μάς ενώνει», σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε πως το 2019 οι ανθυποψήφιοί του ουσιαστικά «εγκατέλειψαν» τον δήμο για άλλες θέσεις, προσθέτοντας πως «οι 650.000 Αθηναίοι σε προσλαμβάνουν να κάνεις μια δουλειά. Οι εκλογές είναι πρόσληψη. Κι ένα συμβόλαιο πέντε ετών που θα υπογράψω και θα τιμήσω».

Δείτε τη συνέντευξη