Η Ένωση Συντακτών, καταδίκασε την επίθεση που εξαπέλυσε το σαββατοκύριακο ο Παύλος Πολάκης στον Γιάννη Πρετεντέρη, με αφορμή άρθρο του δημοσιογράφου για τις πρόσφατες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως διαμαρτύρεται έντονα για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κ. Παύλος Πολάκης κατά του συναδέλφου Γιάννη Πρετεντέρη. Οι δημοσιογράφοι ασκούν το επάγγελμά τους σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας και εάν δεν τους τηρούν μπορεί οποιοσδήποτε να το καταγγείλει με συγκεκριμένη αιτιολόγηση. Οι προσβολές δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα», αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.

Στην ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «τοξικότητα» και καταφερόταν κατά του δημοσιογράφου.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης, στο άρθρο του, αναφέρθηκε στα της επόμενης ημέρας από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Τέτοια ξεφτίλα δεν νομίζω να έχει βιώσει ποτέ άλλο κόμμα», αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει ότι «Όταν ένα κόμμα μαζεύει από εκλογή σε εκλογή κάθε καρυδιάς καρύδι, όταν δεν έχει ραχοκοκαλιά και φυσιογνωμία, όταν το μοναδικά κοινό χαρηκτηριστικό όλων των καρυδιών που μαζεύτηκαν είναι ο Τσίπρας κι όταν ο Τσίπρας φεύγει τελικά βαριά ηττημένος, τι μένει; Οχι πολλά πράγματα».

Ακόμη, χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «ανορθολογικό κίνημα που συγκροτήθηκε και άνθισε σε συνθήκες μαζικής παραφροσύνης» και προσθέτει ότι «στην πραγματικότητα ήταν ένα ρεύμα των «απ’ έξω» για να πιάσουν την καλή των «από μέσα», μόνο που δεν ήξεραν ούτε ποια είναι η καλή, ούτε πώς θα την πιάσουν. Το αποτέλεσμα ήταν περίπου αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο».

Επιπλέον. κατέληξε ότι «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε τελείωσε, είναι προφανές ότι θα εμφανιστεί κάποια στιγμή κι ένας ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρουμε ή που δεν υποψιαζόμαστε. Κανείς δεν μπορεί σήμερα να πει τι θα είναι ούτε με τι θα μοιάζει. Παρόλο που κάποιοι συντηρούν ακόμη μερικό ψήγματα αισιοδοξίας».

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

“Δεν υπάρχει γενικώς «τοξικότητα»….

Για το σύστημα της διαπλοκής,το Μητσοτακεικο ,τα φίλια ΜΜΕ τους και τους πετσοταισμενους δημοσιογράφους, «τοξικό» είναι ο,τι είναι επικίνδυνο για τα συμφέροντα των 100 οικογενειών που απομυζούν τη χώρα! Γι αυτό οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι τους ,γινονται τόσο δηλητηριώδεις ..
Γιαννη Πρετεντέρη με αυτό το δημοσίευμα αποδεικνύεις άλλη μια φορά πως είσαι αυτο που έλεγε ο αείμνηστος Βασίλης Ραφαηλίδης, δηλαδη :

ΕΝΑΣ ΚΟΥΒΑΣ ΜΕ ΣΚ@Τ@!!!μ

Ορθώς ανησυχείς και θα φανεί σύντομα γιατί…”