Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας αργά χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra. Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε μεταξύ άλλων πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στηρίζει στις αυτοδιοικητικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής νέα πρόσωπα, που δεν έχουν προτεραιότητα την καταγραφή αλλά την αλλαγή.

Κάνοντας μάλιστα λογοπαίγνιο με το επώνυμο του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως «τα έφερε έτσι η μοίρα ώστε, αν δεν θέλουμε να έχουμε έναν δήμαρχο-πρίγκιπα κλεισμένο στο παλάτι της πλατείας Κοτζιά, αλλά έναν δήμαρχο δίπλα στον πολίτη, θα πρέπει να ψηφίσουμε την Κυριακή έναν Δούκα. Διότι ο Χάρης Δούκας δεν πάει να καταγράψει δυνάμεις, αλλά να αλλάξει την Αθήνα, νικώντας τον κ. Μπακογιάννη στον δεύτερο γύρο».

Για τη γενικότερη στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «τα διλήμματα θα τα καθορίσει ο λαός και θα κληθούμε να απαντήσουμε όλοι μας. Και εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι σίγουρος ότι στον δεύτερο γύρο θα είναι παντού τα προοδευτικά ψηφοδέλτια, που σχηματίσαμε».

Στο σημείο αυτό επέκρινε έντονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ καθώς ανέφερε ότι υποστηρίζουν υποψηφίους στο Νότιο Αιγαίο, Δαδιά, Θεσσαλία όπου , όπως σημείωσε «είχαμε τεράστιες φυσικές καταστροφές με τεράστιες επιπτώσεις. Μιλούσαν για φαινόμενο που συμβαίνει κάθε τετρακόσια χρόνια, αλλά μετά από δύο εβδομάδες επαναλήφθηκε στη Μαγνησία. Αυτούς στηρίζει ο κ. Μητσοτάκης. Εμείς, λοιπόν, λέμε “ως εδώ”».

Προσδιόρισε το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών λέγοντας: «Θέλουμε ένα κράτος, το οποίο θα είναι υπηρέτης του πολίτη και όχι του κ. Μητσοτάκη. Δεν θα είναι πελατειακός μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι ευκαιρία την Κυριακή να μη στηρίξει ο ελληνικός λαός τα “μακριά χέρια” του Μαξίμου στις περιφέρειες».

Υπογράμμισε πως πολιτικός στόχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι «να έχει η Νέα Δημοκρατία αξιόμαχο αντίπαλο, που θα τη στείλει στην αντιπολίτευση. Για εμένα αξιόμαχος αντίπαλος είναι ένα κόμμα προοδευτικό, με λόγο προγραμματικό που αγκαλιάζει τις αγωνίες των πιο αδύναμων, της μεσαίας τάξης και των νέων ανθρώπων». Ο κ. Ανδρουλάκης αντέκρουσε τις αιτιάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν άκουσε θέσεις εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, θυμίζοντας πως στη ΔΕΘ κατέθεσε πρόταση για την απαγόρευση της Golden Visa, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την επεξεργασμένη πρότασή του για δεξαμενή κοινωνικών κατοικιών ώστε να πέσει το κόστος ενοικίασης και να περιοριστεί ένα μεγάλο κομμάτι του αυξημένου κόστους διαβίωσης στο λεκανοπέδιο, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Θύμισε ακόμη ότι για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας προτάθηκε η δημιουργία task force που θα λειτουργεί με ομάδες διαχείρισης έργου «για να υπάρχει διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα και όχι απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς, όπως κάνει συνήθως η Νέα Δημοκρατία. Καμία απάντηση από την κυβέρνηση», όπως είπε, ενώ σχολίασε την τοποθέτηση του υπουργού Υγείας στη Βουλή για τον ΕΟΦ.

«Ακούσατε τι είπε σήμερα ο κ. Χρυσοχοΐδης; Ο ΕΟΦ δεν έκανε καλά τη δουλειά του, γιατί δεν κάνει ελέγχους. Ο ΕΟΦ δεν κάνει καλά τη δουλειά του γιατί δεν ενημερώνει τους πολίτες για την έλλειψη φαρμάκων. Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρέλαβε από άλλη κυβέρνηση; Η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν τέσσερα χρόνια; Απέτυχε ποιος; Η Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ασκεί σήμερα κριτική στη Νέα Δημοκρατία. Εδώ μιλάμε για κυβέρνηση τσίρκο», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής όταν ρωτήθηκε για τη εκλογή του κ. Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και για το ενδεχόμενο συεργασίας των δύο κομμάτων απάντησε προτρέποντας τους πολίτες να φανταστούν «τι θα έλεγε το στόμα του κ. Πολάκη, του κ. Παππά και της “υπόγας” των social media του ΣΥΡΙΖΑ, αν είχε εκλεγεί στο ΠΑΣΟΚ τον Δεκέμβριο του 2021 ένας αρχηγός εργαζόμενος στη Goldman Sachs, εφοπλιστής, ένας αρχηγός ο οποίος είχε αρθρογραφήσει υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένας αρχηγός που τον έπαιζαν μέρα-νύχτα τα κανάλια ακόμα και όταν πήγαινε βόλτα τον σκύλο του».

«Δεν έχω μπει σε έναν ανταγωνισμό, ο οποίος υπονομεύει την προσπάθεια να φύγει η Νέα Δημοκρατία από την κυβέρνηση. Γι’ αυτό μιλώ προγραμματικά και πολιτικά. Γι’ αυτό δεν χτυπώ με χυδαίο τρόπο τους πολιτικούς μου αντιπάλους και δεν έχω μιντιακούς βραχίονες να απαξιώνουν πρόσωπα χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης για το ζήτημα των υποκλοπών και το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento εις βάρος του την περασμένη Κυριακή. «Αν δεν είχα πάει στον εισαγγελέα το καλοκαίρι του 2022, θα παρακολουθούσε ο κ. Μητσοτάκης το μισό πολιτικό σύστημα και δεν θα είχε πάρει χαμπάρι κανείς. Έχω κουραστεί να προσπαθούν κάποιοι να οικειοποιηθούν τον δικό μου αγώνα. Εάν δεν πήγαινα τον Ιούλιο 2022 στον εισαγγελέα με τους δικηγόρους μου να καταθέσω μηνυτήρια αναφορά, θα ήξερε κανείς στην Ελλάδα τη λέξη Predator; Πήγα στην ελληνική δικαιοσύνη, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην εξεταστική επιτροπή της PEGA, της οποίας το ψήφισμα έχει στην ουσία τη σφραγίδα μου», τόνισε ο κ.Ανδρουλάκης.

Επανέλαβε τη θέση του πως στόχος της ποαρακολούθησής του ήταν η εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. «Κάποιοι συνεχίζουν ένα προβοκατόρικο παιχνίδι. Δεν μπορώ να αφήνω τον καθένα να σπιλώνει το όνομα μου», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.