Όλο το ελληνικό μπάσκετ έδωσε το παρών, συγγενείς και φίλοι, αποχαιρέτησαν σήμερα τον μεγάλο προπονητή, Γιάννη Ιωαννίδη, στην επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη Βούλας.

Οι “μεγάλες” προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ βρέθηκαν στον Άγιο Ιωάννη της Βούλας για να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπο με τον οποίο αγωνίστηκαν, συνεργάστηκαν, από τον οποίο αναδείχθηκαν και που θαύμασαν για όσα πέτυχε στην καριέρα του.

Ανάμεσα σε  αυτούς, που τίμησαν τον “Ξανθό” , ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Δήμος Ντικούδης, ο Αντώνης Φώτσης, ο Κώστας Τσαρτσαρής (παίκτες του στην εθνική ομάδα που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες) ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός αδελφοί Αγγελόπουλοι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Ηλίας Ζούρος.

Στεφάνια απέστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος, η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ξεχωριστό στεφάνι απέστειλε ο πρόεδρός της Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στον Άγιο Ιωάννη Βούλας – εκεί τον αποχαιρέτησαν  οι δικοί του άνθρωποι και όσοι τον θαύμαζαν που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όπου θα γίνει η κηδεία. Η κηδεία του «Ξανθού» θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής (6/10, 17:00) στη Θεσσαλονίκη και η σορός του θα ταφεί στον οικογενειακό τάφο στη Θέρμη.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη ζήτησε από όποιον το επιθυμεί να καταθέσει τα χρήματα στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης.

Η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη, Ελένη-Θεοδώρα, με τρεμάμενη φωνή εκφώνησε τον επικήδειο στον Άγιο Ιωάννη Βούλας και συγκίνησε τους πάντες με τα λόγια της.

kideia-iwannidi-6

giannakis

kideia-iwannidi-12

mpartzokas

papanikolaou

fasoulas-albertis

aggelopoylos

kideia-iwannidi-1