Το ύστατο χαίρε είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι αλλά και φίλαθλοι στον σπουδαίο προπονητή του ελληνικού μπάσκετ, Γιάννη Ιωαννίδη.

Σε μία πολύ συγκινησιακή ατμόσφαιρα, το φέρετρο με τη σορό του κορυφαίου προπονητή και σκεπασμένο με τη σημαία του Άρη, έφτασε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο – στο γήπεδο που δόξασε και δοξάστηκε ο «ξανθός» –  εκεί που πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί για το λαϊκό προσκύνημα, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Κοιμητήριο Θέρμης για την εξόδιο ακολουθία και την ταφή. Συντετριμμένες καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής, ήταν η κόρη του και η σύζυγός του, Γιούλα, η οποία έλεγε συνέχεια «σ’ αγαπώ».

Μέσα σε χειροκροτήματα από τον κόσμο, βγήκε από την εκκλησία στο Κοιμητήριο Θέρμης, μετά την εξόδιο ακολουθία, το φέρετρο με τη σορό του Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ οι παρευρισκόμενοι πλησιάζανε για να συλλυπηθούν τα μέλη της οικογένειας του «ξανθού».

Στο Κοιμητήριο Θέρμης βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης για να πει το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Ιωαννίδη. «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Ιωαννιδη, ενός από τους πατέρες του ελληνικού μπάσκετ που με τις προσπάθειές του, ιδιαίτερα με τα τρία συνεχόμενα Final Four του Άρη, στα οποία πρωταγωνίστησε σαν προπονητής, ενέγραψε στη γενιά μας, στο dna μας την αγάπη για το μπάσκετ. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, γιατί αυτός, ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αυτή η γενιά, ήταν αυτοί που έκαναν τον ελληνικό λαό να αγαπήσει αυτό το άθλημα».

iwannidis_kideia___25_

iwannidis_kideia___42_

iwannidis_kideia___50_

androulakis_ioannidis

tzitzikostas_ioannidis

iwannidis_kideia___30_