Η καταβολή της πρώτης αρωγής για τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, πραγματοποιήθηκε σήμερα, η πέμπτη, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για θέματα αποκατάστασης φυσικών καταστροφών και κρατικής αρωγής, Χρήστος Τριαντόπουλος, από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Όπως τόνισε, σήμερα, πιστώθηκαν στους λογαριασμούς 1.757 συμπολιτών μας περίπου 7,2 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται, όπως είπε, για πρώτη αρωγή προς νοικοκυριά για την κάλυψη της οικοσκευής τους, προς επιχειρήσεις, αλλά και προς κτηνοτροφικές μονάδες και προσέθεσε ότι πρόκειται για καταβολές αποτέλεσμα του εντατικού έργου διασταυρώσεων και ελέγχων που γίνονται από τα στελέχη της γενικής γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, αλλά και από τα στελέχη της ΑΑΔΕ, όσον αφορά τη διαδικασία αυτόματου εντοπισμού.

«Ένα έργο διασταυρώσεων και ελέγχων, σε στενή συνεργασία και με τους πολίτες, αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε οι δημόσιοι πόροι να κατευθυνθούν σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Ένα έργο που θα συνεχιστεί με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς, και θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη και τους συνεργάτες που εργάζονται και μένουν προσηλωμένοι σε έναν στόχο», τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος και προσέθεσε ότι κατά την τρέχουσα εβδομάδα, μέσα από δύο καταβολές, πιστώθηκαν περίπου 9,8 εκατ. ευρώ σε 2.400 συμπολίτες μας.

Ακόμη, εξήγησε, ότι «το συνολικό αποτέλεσμα είναι, σε λιγότερο από έναν μήνα από την ολοκλήρωση του πρωτόγνωρου πλημμυρικού φαινομένου, να έχουν πιστωθεί περίπου 46,5 εκατ. ευρώ σε 9.048 συμπολίτες μας» και συμπλήρωσε ότι το έργο της πρώτης αρωγής συνεχίζεται, αλλά και διευρύνεται.