Ο χρόνος της προεκλογικής περιόδου ολοκληρώνεται και τόσο οι συνδυασμοί όσο και οι υποψήφιοι Α’ και Β’ βαθμού βρίσκονται σε εγρήγορση, ώστε να προλάβουν να επικοινωνήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα πρόγραμμα, θέσεις και λύσεις για την επόμενη ημέρα.

Στην τελική ευθεία, υποψήφιοι δήμαρχοι και υπ. περιφερειακοί σύμβουλοι της Αττικής ανοίγουν τα «χαρτιά» τους, μιλώντας στο «Π», και καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις.

 

Χρήστος Αηδόνης, υπ. δήμαρχος Παλλήνης: «Στις 8 Οκτωβρίου, ο Δήμος Παλλήνης σταματά τον κατήφορο και αλλάζει σελίδα!»

«Ο Δήμος Παλλήνης, μετά από 15 και πλέον χρόνια αντιαναπτυξιακής διοίκησης, έχει φτάσει στα όριά του. Η τριτοκοσμική εικόνα που παρουσιάζουν πολλές γειτονιές αποτελεί ντροπή για την Αττική. Κυρίως όμως συνιστά προσβολή για τους δημότες, που βλέπουν τα δημοτικά τους τέλη να σπαταλιούνται σε δημαρχοκεντρικές επιλογές χωρίς κοινωνικό πρόσημο. Στον Δήμο Παλλήνης του 2023, «ασφάλεια» και «υποδομές» είναι άγνωστες λέξεις. Τα καμένα της Ανθούσας και το ανύπαρκτο αποχετευτικό δίκτυο θα βαραίνουν για πάντα τον απερχόμενο δήμαρχο. Το πρόγραμμα του συνδυασμού μας «Έξυπνη & Ανθρώπινη Πόλη» έχει όλες τις προϋποθέσεις να γιατρέψει τις παθογένειες του παρελθόντος και να δώσει ελπίδα για το μέλλον.

Υπάρχει το μεγάλο αίτημα για αλλαγή νοοτροπίας. Στον νέο Δήμο Παλλήνης, ο δημότης θα είναι ο μεγάλος κυρίαρχος των εξελίξεων και όχι ο δήμαρχος. Η κοινωνία αναγνωρίζει την ειλικρίνειά μας και τη δυναμική του σχεδίου μας. Είμαι πολύ περήφανος που κατάφερα να συνθέσω δυνάμεις από όλους τους ιδεολογικούς και κομματικούς χώρους και να δώσω τη δυνατότητα σε 153 συμπολίτες μου, παλαιούς και νέους στην Αυτοδιοίκηση, να εκφραστούν δημιουργικά και να μπορούν να εγγυηθούν πως στις 8 Οκτωβρίου σταματά ο κατήφορος και σηματοδοτείται η αλλαγή σελίδας!»

 

Γιώργος Παπαδημητρίου, υπ. δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής: «Το όραμά μου για το Ηράκλειο του 2030»

«Ως νέος άνθρωπος, πατέρας, επιστήμονας, ως ένας άνθρωπος που προέρχεται από την κοινωνία, οραματίζομαι ένα διαφορετικό Ηράκλειο το 2030. Ένα Ηράκλειο όπου ο δήμος θα είναι δίπλα στον πολίτη, δίπλα στους πιο ευάλωτους, δίπλα στην τοπική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Έναν δήμο που ο δήμαρχος θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, που θα συμβολίζει την ενότητα και θα είναι ο δήμαρχος όλων των πολιτών. Μία πόλη πιο πράσινη, βιώσιμη, ευρωπαϊκή, με περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για όλους και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά. Μια κοινωνία που θα είναι ενεργή και δραστήρια. Η πόλη μας πρέπει να γίνει πρότυπο για όλη την Αττική και θα το πετύχουμε αυτό αν η γενιά μας πάρει τη ζωή της στα χέρια της. Έτσι, θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας. Προχωρώντας δυναμικά και αποφασιστικά, με όραμα, σχέδιο και συγκεκριμένες προτεραιοποιήσεις. Προτεραιότητά μας είναι η κάλυψη των αναγκών των πολιτών. Δρόμοι, πεζοδρόμια, χώροι πρασίνου, παιδικές χαρές, καθαριότητα, ψηφιακές υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων, αλλά και καλύτερες υποδομές, είναι βασικά ζητήματα τα οποία έως το 2030 θα πρέπει να έχουμε λύσει».

Άρης Πανόπουλος, υπ. δήμαρχος Χαϊδαρίου: «Το Χαϊδάρι να γίνει πρώτο στα Δυτικά!»

Ήρθε τελικά ή ώρα ένας από τους πιο πράσινους περιβαλλοντικά δήμους της Δυτικής Αθήνας να βγει επιτέλους από το κουκούλι του.

Να ανοίξει τα φτερά του, όπως συνηθίζουμε να λέμε μεταφορικά,και να αποδείξει την αξία του, όταν τα τελευταία χρόνια όλοι οι γύρω του δήμοι τον έχουν προσπεράσει.

Ο λόγος για το Χαϊδάρι, το πάλαι ποτέ στολίδι της Δυτικής Αθήνας, γνωστό για τους χώρους αναψυχής του αλλά και τα ιστορικά του σημεία.Ιερό της Αφροδίτης, Μονή Δαφνίου, Παλατάκι του Όθωνα Μπλοκ 15, ιστορικοί δρόμοι που πάτησαν και πολέμησαν ο Καραϊσκάκης και ο Φαβιέρος βρίσκονται ανεκμετάλλευτοι εδώ και χρόνια.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου Άρης Πανόπουλος έχει εντάξει όλα τα παραπάνω σε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

«Το Χαϊδάρι συνδέεται με όλες τις ιστορικές περιόδους της χώρας, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει την ιστορική ταυτότητα της πόλης. Ένα brand name που μπορεί να φέρει στον δήμο τουρισμό, ενισχύοντας τις επιχειρήσεις του τόπου αλλά και το σύνολο της οικονομίας»,έχει σημειώσει κατά καιρούς σε συζητήσεις του ο υποψήφιος δήμαρχος, όπως και σε προγραμματισμένες συναντήσεις του με στελέχη της κυβέρνησης.

Ο στόχος της ανάπτυξης θα αποτελέσει και τον μοχλό πίεσης για μια γραμμή Μετρό που θα κάνει στάσεις σε περισσότερα από ένα σημεία της πόλης και θα μπορέσει να εξυπηρετήσει και τη μετακίνηση των πολιτών στη ναυαρχίδα του ΕΣΥ στη Δυτική Αθήνα, το Αττικό Νοσοκομείο».

 

Γιώργος Οικονόμου, υπ. δήμαρχος Αγ. Παρασκευής: «Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε μία Νέα Αρχή” στην πόλη μας»

«Με έργα προσβασιμότητας και αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος, με ασφαλή πεζοδρόμια, δημοτικά ιατρεία, φροντισμένα σχολεία και πάρκα. Επιπλέον, με αναβάθμιση της ασφάλειας των δημοτών, με στελέχωση της Πολιτικής Προστασίας, με αντιπλημμυρικά έργα, με καθαρισμό των οικοπέδων, ίδρυση Επιχειρησιακού Κέντρου και ενεργοποίηση σώματος εθελοντών. Με δημοτική συγκοινωνία και 2.000 θέσεις στάθμευσης (οι 1.200 κοντά στην κεντρική πλατεία). Με οριστική λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα των δημοτών, την καθαριότητα, χωροθετώντας Σταθμό Μεταφόρτωσης, Αμαξοστάσιο και Πράσινο Σημείο, προωθώντας ουσιαστικά και την ανακύκλωση.

Με κοινωνική πολιτική που θα αγκαλιάζει τους ευάλωτους συμπολίτες μας και έργα προς διευκόλυνση των ΑμεΑ. Με ολοκλήρωση του Δημαρχείου, μετατρέποντάς το σε κτίριο μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας. Με νέες αθλητικές υποδομές και κατασκευή του κολυμβητηρίου. Με στήριξη συλλόγων και φορέων, με στοχευμένες δράσεις και ανάδειξη του πολιτισμού.

Η «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» με τα στελέχη της δεσμεύεται ότι θα δώσει στην πόλη μας πρόσθετη αξία σε όλα τα επίπεδα και θα κάνει καλύτερη τη ζωή των κατοίκων της.

Ο στόχος μας είναι ένας και αδιαπραγμάτευτος: Η ανάδειξη της Αγίας Παρασκευής σε πόλη πρότυπο».

 

Μπάμπης Σιάτρας, υπ. περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αθηνών: «Όραμά μας μια καλύτερη Αττική για το 2030» 

«Σε αυτές τις εκλογές αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με τον Νίκο Χαρδαλιά, ενστερνιζόμενος το όραμά του για μια διαφορετική Αττική. Μια Αττική πρότυπο, φιλική προς τον πολίτη, με καλύτερες υποδομές και ασφαλή. Οραματιζόμαστε μια περιφέρεια η οποία θα βρίσκεται δίπλα στους πιο αδύναμους συνανθρώπους μας και στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή παρέχοντας, παράλληλα, καλύτερες και περισσότερες ευκαιρίες για όλους του πολίτες της. Επιπροσθέτως, επειδή είμαστε η πολυπληθέστερη περιφέρεια στη χώρα και επειδή η κλιματική αλλαγή έχει δείξει το πρόσωπό της, αντιλαμβανόμαστε την έννοια της ασφάλειας πολυδιάστατα. Ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και προετοιμασία με αναβάθμιση των υποδομών για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις της περιβαλλοντικής κρίσης. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να επενδύσουμε πολύπλευρα σε όλες τις υποδομές της περιφέρειας. Δρόμοι, αντιπλημμυρικά έργα, αναπλάσεις, χώροι πρασίνου και ένα ολιστικό σχέδιο για την καθαριότητα, τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν βασικές προτεραιότητες για την Αττική του 2030. Μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά αλλάζουμε την Αττική και την πάμε πιο μπροστά από ποτέ!»

 

Μαρία Ρηγάτου, υπ. περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Αττικής: «Γνωρίζω, θέλω, μπορώ!»

«Ύστερα από 10 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης με τα κοινά σε τοπικό επίπεδο, η εμπειρία και η γνώση σε θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με οδήγησαν στο επόμενο βήμα, την υποψηφιότητά μου ως περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά», με επικεφαλής τον δοκιμασμένο στα δύσκολα και έμπειρο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Νίκο Χαρδαλιά.

Με κίνητρο τον ενεργό ρόλο της σύγχρονης γυναίκας στην κοινωνία καθώς και την προσφορά μου με επίκεντρο τον άνθρωπο, οραματίζομαι μια ασφαλή, πράσινη και βιώσιμη Δυτική Αττική. Πιο συγκεκριμένα:

  • Οδικές αρτηρίες βαρέων οχημάτων εκτός κατοικημένων περιοχών.
  • Ενδυνάμωση εποπτικών αρχών και φορέων (Αστυνομία, Τροχαία, υπηρεσίες περιβάλλοντος και υγείας).
  • Ανακύκλωση, αναδάσωση, καθαρισμός ρεμάτων και ποδηλατόδρομοι.
  • Διεκδίκηση αναπτυξιακών προγραμμάτων που αποτελούν βασικούς άξονες για την επόμενη μέρα στη Δυτική Αττική.

Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι πηγή παιδείας, διαμορφώνουν κοινωνίες και συνειδήσεις. Αποτελούν κίνητρο για την επανεκκίνηση των ανθρωπίνων σχέσεων. Ένα κομμάτι της κοινωνίας μας που είναι σαθρό και χαίρει βελτίωσης.

Όλα τα παραπάνω γίνονται η απόλυτη προτεραιότητα του συνδυασμού μας, «Αττική Μπροστά» και δίκη μου προσωπικά, ώστε η Περιφέρεια Αττικής να έχει ενεργό ρόλο στην καθημερινότητα των πολιτών της.

Ως νέα υποψήφια, σας ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης.Δεν φοβάμαι τις ευθύνες, γιατί ο τόπος μας είναι η ευθύνη μας.Γνωρίζω, θέλω, μπορώ!Για τον τόπο που ζούμε,για τον τόπο που μεγαλώνουμε,για τον τόπο που αγαπάμε,τη Δυτική Αττική».

 

του Γιώργου Λαιμού

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο