Χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας ενέκρινε νωρίτερα το μεσημέρι το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου πολιτικής ασφάλειας έθεσε σαν πρωταρχικό στόχο του στρατού του Ισραήλ την πλήρη εκκαθάριση των εδαφών της χώρας από τους ένοπλους της Χαμάς.

Εν τω μεταξύ, με νέα χτυπήματα κατά του Ισραήλ προειδοποιεί η Χαμάς, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ξεκινάει μία μάχη που θα «επεκταθεί, θα κλιμακωθεί και θα βαθύνει».

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το πρακτορείο Shehab ο αναπληρωτής επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Σαλέχ Αλ Αρούρι δήλωσε ότι «ξεκινάμε μια μάχη που θα επεκταθεί, θα κλιμακωθεί και θα βαθύνει, και στόχος της είναι η ελευθερία του λαού μας και το δικαίωμά μας να είμαστε ελεύθεροι και ασφαλείς σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα».

Παράλληλα, η Χαμάς δηλώνει, ότι έχει αιχμαλωτίσει αρκετούς Ισραηλινούς προκειμένου να οδηγήσει την ισραηλινή κυβέρνηση στην απόφαση της απελευθέρωσης όλων των Παλαιστινίων που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ.