Ικανοποίηση επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, με τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.  Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε χθες ότι το ΠΑΣΟΚ «συνεχίζει τη σταθερά ανοδική του πορεία. Είναι ξεκάθαρα με μεγάλη διαφορά η δεύτερη δύναμη στην αυτοδιοίκηση», για να προσθέσει ότι ο μεγάλος στόχος είναι ένας: «Η παράταξή μας, η δημοκρατική παράταξη, να είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές η αξιόπιστη προοδευτική δύναμη που θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τη Νέα Δημοκρατία».

Μάλιστα, ο Ν. Ανδρουλάκης άφησε την μπηχτή του κατά του ανοίγματος που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης για «νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη, που θα μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο», λέγοντας:

«Η αγωνία μας είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία να έχει έναν αξιόπιστο, αξιόμαχο, ισχυρό αντίπαλο. Και αυτό δεν θα επιτευχθεί με σόου. Αυτό θα επιτευχθεί με αγώνα καθημερινό, με πολιτικό πρόγραμμα συγκροτημένο, με θέσεις μέσα στη Βουλή και έξω από αυτήν».

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, κάνοντας «ταμείο» για τον πρώτο γύρο, εξέφραζαν την ικανοποίησή τους, λέγοντας πως το κόμμα έδειξε τη δυναμική του.

Στο ΠΑΣΟΚ, επιλέγοντας να αναδείξουν συγκεκριμένες πτυχές των αποτελεσμάτων της Κυριακής, ανέφεραν ως παραδείγματα τους τρεις μεγάλους δήμους, όπου:

Δήμος Πειραιά: Ο Γιάννης Μώραλης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που είχε υποστηριχθεί σταθερά από το κόμμα από το 2014, επανεκλέχθηκε δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή.