Τo Ισραήλ κλιμακώνει τα μέτρα κατά Λωρίδας της Γάζας με τον υπουργό Υποδομών να ανακοινώνει σήμερα, ότι έδωσε εντολή να σταματήσει αμέσως η υδροδότηση της Λωρίδας της Γάζας.

«Αυτό που γινόταν στο παρελθόν, δεν θα γίνεται πια στο μέλλον», έγραψε ο Ίσραελ Κατς σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνοντας τη διακοπή της υδροδότησης. «Αυτό που γινόταν στο παρελθόν, δεν θα γίνεται πια στο μέλλον», έγραψε ο Ίσραελ Κατς σε ανάρτησή του. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε συνέχεια της σε συνέχεια προηγούμενης, του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, ότι θα επέλθει πλήρης αποκλεισμός στη Λωρίδα της Γάζας με απαγόρευση της εισαγωγής τροφίμων και καυσίμων, κάνοντας λόγο για «ανθρώπινα κτήνη».

Νωρίτερα σήμερα, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για ρουκέτες στην Ιερουσαλήμ, ακολουθούμενες από αρκετές εκρήξεις, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) στην πόλη. Οι σειρήνες είχαν ηχήσει ξάνα στην παλιά πόλη το Σάββατο, την πρώτη ημέρα της στρατιωτικής επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ. Το ισραηλινό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε χθες Κυριακή, ότι στρατεύματα κατόρθωσαν να ανακτήσουν τον έλεγχο σε 29 περιοχές του Νοτίου Ισραήλ, οι οποίες είχαν καταληφθεί νωρίτερα από μαχητές της Χαμάς.

Την ίδια ώρα, δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σήμερα στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Τουλάχιστον 493 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα από το Σάββατο, σύμφωνα με απολογισμό των νεκρών που είχε δώσει νωρίτερα σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο.