Τη στήριξη προς τον Χάρη Δούκα στον Β’ γύρο των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα, προανήγγειλε ουσιαστικά ο Κώστας Ζαχαριάδης. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη», είπε πως επικοινώνησε ήδη μαζί του, ώστε να συναντηθούν αύριο, ανέφερε πως πρέπει να ηττηθεί η σημερινή διοίκηση του δήμου και μάλιστα κάλεσε τον κ. Σοφιανό και τον κ. Παπαδάκη να πράξουν το ίδιο, ενώ κάλεσε και γενικότερα τους ψηφοφόρους να στηρίξουν παντού στον δεύτερο γύρο υποψήφιους του προοδευτικού χώρου.

«Επικοινώνησα ήδη με τον κ. Δούκα, για να ζητήσω συνάντηση αύριο το πρωί, ώστε να συζητήσουμε για το περιεχόμενο της διοίκησης της προοδευτικής Αθήνας», είπε αρχικά και συνέχισε: «Όπως έλεγα από την πρώτη στιγμή προεκλογικά, δεν θα μείνω απαθής, θα πάρω θέση και καλώ το ίδιο να κάνουν και ο κ. Σοφιανός και ο κ. Παπαδάκης, γιατί είναι πολύ σημαντικό να ηττηθεί η συντηρητική διοίκηση στην Αθήνα.

Θέλω να απευθυνθώ στους δεκάδες χιλιάδες δημότες Αθηναίων, που απείχαν και να τους καλέσω στον δεύτερο γύρο να ψηφίσουν, να συμμετέχουν και να βάλουν στο περιθώριο τη σημερινή διοίκηση.

Θέλω όμως να στείλω κι ένα ευρύτερο πολιτικό μήνυμα, που αναφέρεται στον δεύτερο γύρο πανελλαδικά. Όπου έχουν περάσει υποψήφιοι από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, πρέπει να στηριχθούν από όλους μας. Εμείς κάναμε σήμερα το πρώτο βήμα, ελπίζω ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι, γιατί η συντηρητική πλειοψηφία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να ρηγματωθεί».

Αμέσως μετά ο κ. Ζαχαριάδης είπε: «Είχα δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ότι θα είμαι παρών στα αυτοδιοικητικά πράγματα της πόλης για τα επόμενα πέντε χρόνια και θα το πράξω από όποια θέση μας έχουν τοποθετήσει οι δημότες. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς αυτούς οι οποίοι μας ψήφισαν, θέλω όμως και να ευχαριστήσω αυτούς, οι οποίοι δεν μας ψήφισαν, ψήφισαν κάτι άλλο, αλλά μας παρακολουθούν με θετικό τρόπο. Η παρουσία μας, η διαδρομή μας και οι παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο τα επόμενα χρόνια θα δικαιώσουν την ψήφο των πρώτων, αλλά και το θετικό βλέμμα των δεύτερων.

Σε ερώτηση για τον αν η μεγάλη αποχή είναι ένα μήνυμα του κόσμου, απάντησε: «Σαφώς και είναι. Εμείς θα το συζητήσουμε, θα το αποκωδικοποιήσουμε, θα το αναλύσουμε. Αυτό το οποίο προέχει όμως, είναι στον δήμο Αθηναίων, σε αρκετούς μεσαίους δήμους της χώρας και σε κάποιες Περιφέρειες, να ηττηθεί η συντηρητική κυριαρχία. Αυτός είναι μείζων αυτοδιοικητικός και ευρύτερα πολιτικός στόχος. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούν να υπάρξουν περεταίρω εξελίξεις. Δεν σας κρύβω ότι το σημερινό αποτέλεσμα εμάς δεν μας ικανοποιεί, αλλά είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα και θα τιμήσουμε την επιλογή αυτών που μας εμπιστεύτηκαν».