Σε περισσότερους από 1.000 ανέρχεται ο αριθμός των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χαμάς το Σάββατο, ανέφερε σήμερα η ισραηλινή πρεσβεία στις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, στους 830 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας, από την πλευρά των Παλαιστινίων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 4.250.

Παράλληλα, εικόνες φρίκης με αμάχους να βρίσκουν τραγικό θάνατο από τη Χαμάς κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, απηύθυνε έκκληση σήμερα για την άμεση απελευθέρωση όλων των ανθρώπων που κρατούνται όμηροι στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και των ενόπλων της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς. Ακόμη, απεγκλωβίστηκαν 30 άτομα που είχαν βρεθεί για τρεις μέρες κρυμμένα,  μετά την επίθεση της Χαμάς, στο κιμπούτς τους.

Την ίδια στιγμή, την έναρξη της πλήρους επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαν, με τον πόλεμο να βρίσκεται σε εξέλιξη για τέταρτη ημέρα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν, ότι άλλοι 32 στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου με τους Παλαιστίνιους, κυρίως στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας. Πλέον, ο αριθμός των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο αυξήθηκε σε 156.

Από την πλευρά της, η σιιτική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ, εκτόξευσε σήμερα έναν κατευθυνόμενο πύραυλο με στόχο ένα ισραηλινό άρμα μάχης, τόνισαν δύο πηγές ασφαλείας στο Λίβανο.