Τον στόχο της Νέας Δημοκρατίας για επικράτηση στις 13 περιφέρειες και τους 3 μεγάλους δήμους της χώρας, επανέλαβε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. Ως εκ τούτου, τις υπόλοιπες 6 περιφέρειες και τους 2 δήμους, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι σε όσες εκ των 16 αναμετρήσεων, δεν υπήρξε ήδη νικητής από τον α’ γύρο, ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος συμμετέχει στο β’ γύρο.

Ειδική αναφορά έκανε, όμως, στην αναμέτρηση για τον Δήμο Αθηναίων: «Ο Κώστας Μπακογιάννης προσεγγίζει με πάρα πολλή προσοχή και αυτήν την αναμέτρηση, που σημαίνει ότι, παρά το ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά […] είναι προφανές ότι θα διεκδικήσει και τους ψηφοφόρους που δεν συμμετείχαν την τελευταία φορά στην εκλογική αναμέτρηση, αλλά και ψηφοφόρους που επέλεξαν κάτι διαφορετικό. Ο β’ γύρος είναι μια καινούρια προσπάθεια», τόνισε αναγνωρίζοντας, συγχρόνως, πως υπήρξε μεγάλη αποχή ειδικά στον Κεντρικό Τομέα.

Για τις περιφέρειες, εκεί, ειδικώς, όπου ο υποψήφιος της ΝΔ έχει απέναντί του υποψήφιο προερχόμενο από τη ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας επέμεινε στην ιδιαιτερότητα της συγκυρίας: το Ταμείο Ανάκαμψης έχει ασφυκτικά περιθώρια, που αν δεν τηρηθούν, τα χρήματα χάθηκαν, προειδοποίησε. Και συνέχισε λέγοντας ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι και με τεχνογνωσία. Η κυβέρνηση έχει αξιολογήσει τα πρόσωπα, διευκρίνισε εξάλλου.

Με εξαίρεση δε, τη Θεσσαλία, όπου η αντιπαράθεση έχει ιδεολογικο-πολιτικό περιεχόμενο, στις υπόλοιπες περιφέρειες η συζήτηση γίνεται επί προσώπων. Οι υποψήφιοι της ΝΔ έχουν πείρα, «δεν είναι η ώρα να στείλουμε κάποιον που θα αρχίσει από την αρχή, τώρα πρέπει να συνεχίσει η ωρίμανση των έργων», υπογράμμισε. Παράλληλα περιέγραψε ως ικανοποιητική την ισορροπία μεταξύ κράτους και αυτοδιοίκησης.

Αλλάζοντας θέμα, σε αυτό για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Μ. Βορίδης παρατήρησε ότι «ο πρωθυπουργός το έχει κλείσει, υπό την έννοια ότι όταν εκείνος αποφασίσει, θα ανοίξει τη συζήτηση. Δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε». Και, εν συνεχεία, τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός, και ειδικά αυτός ο πρωθυπουργός, και ειδικά ο πρωθυπουργός με αυτά τα πολιτικά και εκλογικά αποτελέσματα, δεν πιέζεται. Ό,τι θεωρεί σωστό, θα πράξει». Συνεπώς, «η συζήτηση θα πρέπει να ανοίξει όταν αποφασίσει ο πρωθυπουργός να την ανοίξει». Κλείνοντας διευκρίνισε ότι αυτό που είχε πει ο Στέφανος Κασσελάκης, ότι, δηλαδή, θέλει να αποκτήσει με τον σύντροφό του δύο παιδιά, μέσω παρένθετης μητέρας, «αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπεται».