Διορία 24 ωρών σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο άμαχους να εγκαταλείψουν τη βόρεια λωρίδα!

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, συγκεντρώνοντας στρατιώτες, βαρύ πυροβολικό και άρματα μάχης στα σύνορα.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα πως αξιώνει να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους όλοι οι άμαχοι στην πόλη της Γάζας προς νότο.

Διεμήνυσε πως η πόλη θα μετατραπεί σε πεδίο στρατιωτικών επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας τις επόμενες ημέρες.

Πρόσθεσε πως η εκκένωση της πόλης πρέπει να γίνει για την ασφάλεια των αμάχων και πως θα επιτραπεί να επιστρέψουν μόνο αφού δώσει αυτός πράσινο φως.

Ακόμη, διεμήνυσε στους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας να μην πλησιάζουν τον «φράκτη» –το τείχος– που χωρίζει τον μικρό παλαιστινιακό θύλακα από την ισραηλινή επικράτεια.

Τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν έκκληση να ακυρωθεί η διαταγή αυτή.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Γκιλάντ Ερντάν, χαρακτήρισε «ντροπή» την αντίδραση του διεθνούς οργανισμού, κατηγορώντας τις υπηρεσίες του ότι «για χρόνια κάνουν τα στραβά μάτια» στη χρήση του άμαχου πληθυσμού ως ασπίδας και πολιτικών υποδομών για αποθήκευση όπλων.

«Αντί να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ πολίτες του οποίου σφαγιάστηκαν από τη Χαμάς και παρ’ όλ’ αυτά προσπαθεί να αποτρέψει το να πάθουν κακό άμαχοι, ο ΟΗΕ του κάνει κήρυγμα» πρόσθεσε ο πρεσβευτής.