Το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, ανακοίνωσε σήμερα, ότι τουλάχιστον 1.799 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου που πυροδότησε η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 583 παιδιά και 351 γυναίκες. Πάνω από 7.000 είναι οι τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων 1.901 παιδιών και 1.185 γυναικών, πρόσθεσε το υπουργείο.

Τραγικές είναι οι εικόνες που μετέδωσε ο δημοσιογράφος του BBC Arabic Adnan Elbursh, που μαζί με τον ομάδα του μπήκαν να κάνουν ρεπορτάζ μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σιφά, που είναι το κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας και βρήκαν δικούς τους ανθρώπους να είναι ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες.

Ο δημοσιογράφος, που λυγίζει στο τέλος του ρεπορτάζ, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, περιγράφει τις εικόνες που είδε. «Οι τραυματίες ουρλιάζουν για βοήθεια, δεν μπορείς να ξεχάσεις ποτέ αυτόν τον ήχο, λέει.

Οι διάδρομοι του νοσοκομείου είναι γεμάτοι με νεκρούς. Τραγικές εικόνες επικρατούν και στο νεκροτομείο, που έχει γεμίσει. Πλέον τα πτώματα τοποθετούνται έξω από την είσοδο του νοσοκομείου.

«Δεν θέλαμε ποτέ να γίνουμε το θέμα, ούτε η πόλη μας. Νιώθω αβοήθητος. Στους νεκρούς δεν δόθηκε καμία αξιοπρέπεια και οι τραυματίες αφέθηκαν να πονούν», λέει ο δημοσιογράφος.