Η εκκένωση της Γάζας ξεκίνησε,  κατόπιν εντολής που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός σε πάνω από 1 εκατ. άμαχους κατοίκους στο βόρειο τμήμα.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι ενημερώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό πως κάπου 1,1 εκατ. Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας διατάχθηκαν να μετακινηθούν προς τον νότιο τομέα του θύλακα εντός 24 ωρών κι απηύθυναν έκκληση να «ακυρωθεί» η διαταγή αυτή, την ώρα που δεν υπάρχουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι.

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε σήμερα ότι η εντολή απομάκρυνσης των Παλαιστινίων από τη βόρεια Γάζα θα «χρειαστεί χρόνο». «Προσπαθούμε να δώσουμε χρόνο και καταβάλλουμε πολλές προσπάθειες, και καταλαβαίνουμε ότι θα αυτό δεν θα πάρει 24 ώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου.

Εν τω μεταξύ, ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην πόλη Ντόρια στον νότιο Λίβανο έπληξαν στρατιωτικό παρατηρητήριο, δήλωσαν πηγές στο Reuters.

Ο ισραηλινός στρατός μετέδωσε, ειδικότερα, ότι άρχισε τις επιθέσεις προς τον Λίβανο ύστερα από έκρηξη στην ισραηλινή πόλη Χανίτα, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Το γεγονός ότι ο πόλεμος στο Ισραήλ εκτείνεται σε πολλά επίπεδα έρχεται να επιβεβαιώσει μία νέα προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού ότι πιθανόν έχει ξεκινήσει εισβολή από τον Λίβανο.