Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ψηλά τον πήχη στην εσωκομματική εκλογή, όταν δήλωσε ότι είναι ο άνθρωπος που θα νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όμως στην πραγματικότητα, μετά και από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ξαναέδωσε στη ΝΔ το «χαρτί» που έχασε, όταν «παραμέρισε» ο Αλέξης Τσίπρας. Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν τώρα και ένα νέο προσωπικό παράδειγμα να δείχνουν προς την ΣΥΡΙΖΑ μεριά, που το εκλογικό σώμα τούς αποδοκίμασε και πάλι: «Να τι θα συμβεί αν…».

Γιατί αν υποθέσουμε, αν, γίνονταν αύριο εκλογές: Θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία ο νέος πρόεδρος, που πάτωσε στις αυτοδιοικητικές,που έχει απέναντί του τη μισή Κοινοβουλευτική του Ομάδα, που δεν θα έχει μιλήσει ούτε μία φορά από το βήμα της Βουλής; Και αν χρειαστεί να γίνει σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων για κάποιο κρίσιμο εθνικό θέμα, θα πάει αυτός που δεν ξέρει τη διαφορά του κρατιδίου από το ψευδοκράτος;Που δεν ξέρει ότι πρέπει να σταθεί σε στάση προσοχής κατά την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου και την έπαρση της σημαίας;

Δυστυχώς ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει να είναι αδαής στην πολιτική, χωρίς εμπειρία αλλά και διάθεση να εντρυφήσει στην ιστορία, τουλάχιστον, του χώρου που ανέλαβε να εκπροσωπήσει.

Μετά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής, τι άλλο να υποθέσουμε; Τι άλλο να συμπεράνουμε; Από τη μία έχουμε την πολιτική ηγεμονία της κυβέρνησης να διατηρείται σχεδόν χωρίς φθορές και από την άλλη την αξιωματική αντιπολίτευση να παραπαίει, με τους εκλογικούς της μηχανισμούς να έχουν πέσει μέσα στο ρήγμα που άνοιξε η εσωκομματική εκλογή. Είναι απολύτως βέβαιο ότι το αποτέλεσμα θα εντείνει τώρα την τοξική εσωστρέφεια στην Κουμουνδούρου και θα ενισχύσει τις διασπαστικές τάσεις.

Ο Κασσελάκης το βράδυ της περασμένης Κυριακής είπε το μόνο που θα μπορούσε να πει: Ανανέωση με νέα πρόσωπα και διεύρυνση. Τώρα, άμα νέα πρόσωπα είναι ο Πολάκης, ο Παππάς, η Τζάκρη και αν η διεύρυνση κινείται προς τη lifestyle πλευρά των social media, κακό του κεφαλιού τους, που θα έλεγε και ο Παπαδημούλης, που αναγνώρισε ότι η νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε την ανανέωση. Βέβαια, κάπως αργά το κατάλαβε (το…διαπίστωσε αμέσως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών το βράδυ της περασμένης Κυριακής), αλλά ας είναι. Το κακό είναι ότι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να «βασανίζει» το θέμα της αυτοπροβολής του. Θεωρεί ότι η εικόνα που επικοινωνεί, ένας αχταρμάς ευεξίας, ακτιβισμού και υποτιθέμενου αντισυστημισμού, του χαρίζει πολιτική υπεραξία. Ατυχώς για τον ίδιο, από τα πρώτα κιόλας δημόσια αποκαλυπτήρια του φιλοτεχνημένου πορτρέτου του, αυτό διαγνώστηκε απλοϊκά βαρετό, κοινότοπο και πολιτικά κενό. Με δυο λόγια, άκυρο για εκλογικά μεγαλεία.

Μερικοί περιγράφουν το «φαινόμενο»Κασσελάκη ως ελληνικό τραμπισμό. Το υπαινίχθη και ο πρωθυπουργός. Μπορεί, αν και το «φαινόμενο» είναι πιο σύνθετο, γιατί εδώ επιπλέον έχουμε μια ομάδα ανθρώπων πίσω από τον Κασσελάκη, ταυτισμένων με τις χειρότερες παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που κινούν νήματα αξιοποιώντας προς όφελός τους την ανεπάρκεια του ηγέτη.

Αλήθεια πιστεύουν ακόμη κάποιοι εκεί στην Κουμουνδούρου ότι ο νέος αρχηγός, αυτός που μερικοί τον χαρακτήρισαν «φαινόμενο»,θα νικήσει (κάποτε) τον Μητσοτάκη;

του Φώτη Σιούμπουρα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο